Gulaš
Gulaš
Sastojci:
mesa: 1 kg.
luka: 2 vece glavice
bijelog luka: 4 cehna
mrkve: 2
paradajz paste: 4 kasike
so,biber i Tajna začin: po ukusu
ulja: 2-3 kasike
Vispakove mljevene paprike: 1 kasika
persuna za posipanje: malo
Priprema:
Meso operite i isjecite na kocke pa stavite na vruće ulje.
Isjecite oba luka i mrkvu pa stavite u šerpu.
Naspite vode toliko da meso bude potopljeno.
Poklopiti i ostavit da prokuha.
Dodat začine i paradajz sos.
Gulaš ostaviti da se krčka na laganoj temperaturi dok meso ne bude skuhano (oko 90 min)
Kad se meso skuhalo dodati Vispakovu mljevenu papriku i ostavit još dvije do tri minute da krčka.
Gotovi gulaš pospite suhim ili sitno sjeckanim svježim peršunom, promiješajte i servirajte.
Prijatno!
Sastojci:
mesa: 1 kg.
luka: 2 vece glavice
bijelog luka: 4 cehna
mrkve: 2
paradajz paste: 4 kasike
so,biber i Tajna začin: po ukusu
ulja: 2-3 kasike
Vispakove mljevene paprike: 1 kasika
persuna za posipanje: malo