NihadinaKuhinja

Gulaš

NihadinaKuhinja

Gulaš

Sastojci:

mesa: 1 kg.

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 4 cehna

mrkve: 2

paradajz paste: 4 kasike

so,biber i Tajna začin: po ukusu

ulja: 2-3 kasike

Vispakove mljevene paprike: 1 kasika

persuna za posipanje: malo


Meso operite i isjecite na kocke pa stavite na vruće ulje.

Isjecite oba luka i mrkvu pa stavite u šerpu.

Naspite vode toliko da meso bude potopljeno.

Poklopiti i ostavit da prokuha.

Dodat začine i paradajz sos.

Gulaš ostaviti da se krčka na laganoj temperaturi dok meso ne bude skuhano (oko 90 min)

Kad se meso skuhalo dodati Vispakovu mljevenu papriku i ostavit još dvije do tri minute da krčka.

Gotovi gulaš pospite suhim ili sitno sjeckanim svježim peršunom, promiješajte i servirajte. 

Prijatno!

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-09-11 08:18:37
MashAllah