Rolat sa začinskim biljem
Rolat sa začinskim biljem
Sastojci:
tanko sječeno meso (sto tanje to bolje): 1 komad
putera: oko 60 gr.
svježi listovi bosiljka: par listova
svježeg peršuna : 1-2 grancice
svježi tamjan: malo
svježi origano: malo
bijelog luka: 3 cehna
so i biber: po ukusu
soka od limuna: 1 kasika
brašna: 2-3 kasike
Priprema:
Meso isjeckajte tanko, što je duži komad mesa to je bolje.
Možete praviti više rolatića ili jedan veći.
Puter omekšati na sobnoj temperaturi,
Puteru dodati začinsko bilje, sitno sjeckan bijeli luk i kašiku limuna pa sve to izmiješajte kašikom.
Meso posut začinima, premazati puterom i biljem pa zamotati u rolat.
Brašno rasporedite na dasku ili oval, uvaljajte rolat u brašno pa stavite u nauljenu tepsiju.
Po vrhu namažite sa malo ulja i pecite na 180 C oko 40 minuta,
Zatim pojačajtena 200 C i pecite dok ne dobije malo bojice.
Povremeno vadite iz peći i posipajte sa tečnosti koju je meso pustilo.
Prijatno!
Sastojci:
tanko sječeno meso (sto tanje to bolje): 1 komad
putera: oko 60 gr.
svježi listovi bosiljka: par listova
svježeg peršuna : 1-2 grancice
svježi tamjan: malo
svježi origano: malo
bijelog luka: 3 cehna
so i biber: po ukusu
soka od limuna: 1 kasika
brašna: 2-3 kasike