NihadinaKuhinja

Džigerica na kiselo

NihadinaKuhinja

Džigerica na kiselo

Sastojci:

Goveđe džigerice: 500 gr.

luka: 2 vece glavice

soka od limuna: 2 kasike

paradajz sosa: 2 kasike

mljevene paprike (Vispak): 1 kasika

so i biber: po ukusu

ulja: 2-3 kasike

vode: 200 ml.

brasna : malo- na vrh kasike

U tavi propržiti luk da omekša.

Dodat na kocke izrezanu džigericu i začine.

Zatim dodati paradajz sos,Vispakovu mljevenu papriku i sok od limuna.

Sve to dobro izmiješati i pustiti da se prži oko 10 minuta.

Podliti sa 100 ml vode i pustiti da se krčka još desetak minuta.

Uzeti na vrhu kašike brašna, razmutiti sa malo hladne vode pa izliti u tavu sa džigericom.

Promiješati, prokuhati i ugasiti peć.

Gotovu džigericu servirati sa palentom (purom)

Prijatno!

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-09-11 08:18:14
MashAllah dobra