Džigerica na kiselo
Džigerica na kiselo
Sastojci:
Goveđe džigerice: 500 gr.
luka: 2 vece glavice
soka od limuna: 2 kasike
paradajz sosa: 2 kasike
mljevene paprike (Vispak): 1 kasika
so i biber: po ukusu
ulja: 2-3 kasike
vode: 200 ml.
brasna : malo- na vrh kasike
Priprema:
U tavi propržiti luk da omekša.
Dodat na kocke izrezanu džigericu i začine.
Zatim dodati paradajz sos,Vispakovu mljevenu papriku i sok od limuna.
Sve to dobro izmiješati i pustiti da se prži oko 10 minuta.
Podliti sa 100 ml vode i pustiti da se krčka još desetak minuta.
Uzeti na vrhu kašike brašna, razmutiti sa malo hladne vode pa izliti u tavu sa džigericom.
Promiješati, prokuhati i ugasiti peć.
Gotovu džigericu servirati sa palentom (purom)
Prijatno!
Sastojci:
Goveđe džigerice: 500 gr.
luka: 2 vece glavice
soka od limuna: 2 kasike
paradajz sosa: 2 kasike
mljevene paprike (Vispak): 1 kasika
so i biber: po ukusu
ulja: 2-3 kasike
vode: 200 ml.
brasna : malo- na vrh kasike