Meso sa lukom i paprikama u finom sosu
Meso sa lukom i paprikama u finom sosu
Sastojci:
mesa ,kakvog imate (junetina,teletina,janjetina): oko 600 gr.
so,biber i malo vegete: po ukusu
brasna za uvajat meso: malo
ulja: 2-3 kasike
luka: 2 glavice
paprike: 2
vode: 1 solja
brasna: 1 kasika
vrhnja za kuhanje: 200 ml.
sitno sijeckanog persuna (za dekoraciju): 1-2 kasike
Priprema:
Meso isjecite na tanke komade , pospite zacinima i malo brasna.
Ulje zagrijatpa przit meso sa obi strane da dobije malo bojice.
Dok se meso przi isjecite paprike na kolutove i luk na tanke trakice (rezance)
Meso maknite na tanjir a na istu masnocu stavite luk i paprike.
dodajte malo soli i bibera pa kratko proprzite (minut ili dva)
Meso vratite u tavu sa povrcom,zalite vodom,poklopite i krckajte 15 minuta.
Brasno izmutite sa malo hladne vode da ne bude grudvica.
Brasnu dodajte vrhnje za kuhanje,izmutite i istresite preko omeksalog mesa i povrca.
Prokrckajte jos minut ili dva,pogasite pec i jelo ukrasite sa malo persuna.
Servirajte uz rizu ili krompir.
Sastojci:
mesa ,kakvog imate (junetina,teletina,janjetina): oko 600 gr.
so,biber i malo vegete: po ukusu
brasna za uvajat meso: malo
ulja: 2-3 kasike
luka: 2 glavice
paprike: 2
vode: 1 solja
brasna: 1 kasika
vrhnja za kuhanje: 200 ml.
sitno sijeckanog persuna (za dekoraciju): 1-2 kasike