NihadinaKuhinja

Chili ( Čili ) gulaš

NihadinaKuhinja

Chili ( Čili ) gulaš

Sastojci:

viršli (hrenovki): 4-5 komada

junetine ili teletine : oko 700 gr.

ulja: 2-3 kasike

luka: 2 glavice

paradajz: 2 manja

bijelog luka: 2-3 cehna

Čili (mljevena ljuta paprika): pola kasicice

kumin (cumin): pola kasicice

drobljene suhe paprike (ljute): malo medju prstima

so i biber: po zelji

konzerva cili graha: 1

Priprema:

Isjecite hrenovke i ubacite u food procesor ili sameljite u mašini za meso.

Mljevene hrenovke propržite na malo ulja.

Maknite iz tave pa na istoj masnoći propržite meso sječeno na kocke.

U šerpi propržite luk i paradajz sječen na kocke i dodajte bijeli luk.

Luku dodajte meso i mljevene hrenovke.

Dodajte so, biber, malo Tajna začina, mljevenu i drobljenu suhu papriku.

Zalijte vodom toliko da sve namjernice budu potopljene.

Kuhajte na laganoj temperaturi, poklopljeno.

Kad se kuhalo oko 40 minuta, dodajte grah i nastavite sa kuhanjem oko 20 minuta ili dok meso ne omekša.

Kad je gulaš gotov pospite sa malo peršuna i servirajte uz pire krompir ili tijestenjinu.

Prijatno!

Sastojci:

viršli (hrenovki): 4-5 komada

junetine ili teletine : oko 700 gr.

ulja: 2-3 kasike

luka: 2 glavice

paradajz: 2 manja

bijelog luka: 2-3 cehna

Čili (mljevena ljuta paprika): pola kasicice

kumin (cumin): pola kasicice

drobljene suhe paprike (ljute): malo medju prstima

so i biber: po zelji

konzerva cili graha: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-31 18:01:51
Odličan