MedinaM

Čoko kokos fantazija

MedinaM

Čoko kokos fantazija

Sastojci:

Jaja: 6

Šečer: 12 kašike

Ulje : 3 kašike

Mlijeko: 3 kašike

Kakaoa: 3 kašike

Brašna: 3 kašike

Gustin: 3 kašike

Prašak za pecivo: 1

Slatke pavlake: 500ml

Čokolade: 150gr

Mlijeka: 1l

Šečer: 8 kašika

Puding od vanilije: 1

Gustina: 5 kašika

Vanilini šečer: 2

Kokos: 150gr

Priprema:

Ispeći jednu koricu. Umutiti 2 bijelanceta sa 4 kašike šećera, dodati žumance, 1 kašiku ulja, 1 kašiku mlijeka, 1 kašiku brašna, 1 kašiku gustina, 1 kašiku kakaoa i 1/2 kašičice praška za pecivo. Masu staviti u kalup prečnika 23-24 cm, prethodno obložen papirom i peći na 170 stepeni 15 minuta. Ispeći još ovakve 2 korice i ostaviti da se hlade.

Napraviti ganache kremu za premazivanje korica. U posudu staviti 200 ml slatke pavlake i 150 gr čokolade na kockice i kuhati na vatri dok se čokolada ne istopi ( masa ne smije da provri). Prohladiti, premazati sve 3 korice i ostaviti da se ganache krema ohladi. Napraviti fil. U posudu staviti 8 dcl mlijeka, 8 kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera, kuhati na vatri. Umutiti skupa 1 puding od vanile, 5 kašika gustina i 2 dcl mleka, dodati u kuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr kokosa, izmješati i ostaviti da se ohladi . Umutiti 300 ml slatke pavlake. Hladan fil sa mlijekom i kokosom prvo umutiti mikserom pa dodavati kašiku po kašiku umućene slatke pavlake muteći mikserom.

Filovati tortu. Koricu sa ganache kremom premazati filom, pa druga korica, fil, treća korica, premazati filom po vrhu i okolo torte. Tortu posuti kokosom i ukrasiti istopljenom čokoladom.

Sastojci:

Jaja: 6

Šečer: 12 kašike

Ulje : 3 kašike

Mlijeko: 3 kašike

Kakaoa: 3 kašike

Brašna: 3 kašike

Gustin: 3 kašike

Prašak za pecivo: 1

Slatke pavlake: 500ml

Čokolade: 150gr

Mlijeka: 1l

Šečer: 8 kašika

Puding od vanilije: 1

Gustina: 5 kašika

Vanilini šečer: 2

Kokos: 150gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-31 18:02:11
Predobra svaka cast