Zapečena tijestenjina sa mesom i gljivama
Zapečena tijestenjina sa mesom i gljivama
Sastojci:
mesa (junetine ili teletine): oko 500 gr.
sampinjona: 500 gr.
vrhnja za kuhanje: 100 ml.
bijelog luka: 2 cehna
ulja: 203 kasike
so i biber: po vasem ukusu
Tajna zacin za gulas i paprikas: 1 pakovanje
vode: 500 ml.
tijestenina: oblik i kolicina po vasoj zelji
voda i so za kuhanje tijestenine: po potrebi
rendan topljivi sir ili svijeza mocarela : oko 200 gr.
Priprema:
Meso isjecite na kockice,pospite zacinima i pustite da stoji oko pola sata.
Za to vrijeme ocistite gljive i isjecite na tanke listice.
Bijeli luk sitno isjeckajte i proprzite.
Dodajte meso i przite oko 5-6 minuta.
Meso maknite iz tave a na istu masnocu dodajte gljive.
Dodajte malo soli i bibera pa proprzite gljive.
Meso dodajte gljivama ,zalite vodom,smanjite temperaturu i lagano krckajte oko 50 minuta.
Dodajte vrhnje za kuhanje,promijesajte i krckajte jos 10 minuta.
U slanoj vodi skuhajte makarone ,ocijedite ih i dodajte im pripremljen gulas.
Promijesajte,istresite u naljenu tepsiju i pospite rendanim sirom ili svijezom mocarelom (ja sam obadva)
Pospite origanom i zapecite,toliko da se sir otopi.
Sastojci:
mesa (junetine ili teletine): oko 500 gr.
sampinjona: 500 gr.
vrhnja za kuhanje: 100 ml.
bijelog luka: 2 cehna
ulja: 203 kasike
so i biber: po vasem ukusu
Tajna zacin za gulas i paprikas: 1 pakovanje
vode: 500 ml.
tijestenina: oblik i kolicina po vasoj zelji
voda i so za kuhanje tijestenine: po potrebi
rendan topljivi sir ili svijeza mocarela : oko 200 gr.