NihadinaKuhinja

Zapečena tijestenjina sa mesom i gljivama

NihadinaKuhinja

Zapečena tijestenjina sa mesom i gljivama

Sastojci:

mesa (junetine ili teletine): oko 500 gr.

sampinjona: 500 gr.

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

bijelog luka: 2 cehna

ulja: 203 kasike

so i biber: po vasem ukusu

Tajna zacin za gulas i paprikas: 1 pakovanje

vode: 500 ml.

tijestenina: oblik i kolicina po vasoj zelji

voda i so za kuhanje tijestenine: po potrebi

rendan topljivi sir ili svijeza mocarela : oko 200 gr.

Priprema:

Meso isjecite na kockice,pospite zacinima i pustite da stoji oko pola sata.

Za to vrijeme ocistite gljive i isjecite na tanke listice.

Bijeli luk sitno isjeckajte i proprzite.

Dodajte meso i przite oko 5-6 minuta.

Meso maknite iz tave a na istu masnocu dodajte gljive.

Dodajte malo soli i bibera pa proprzite gljive.

Meso dodajte gljivama ,zalite vodom,smanjite temperaturu i lagano krckajte oko 50 minuta.

Dodajte vrhnje za kuhanje,promijesajte i krckajte jos 10 minuta.

U slanoj vodi skuhajte makarone ,ocijedite ih i dodajte im pripremljen gulas.

Promijesajte,istresite u naljenu tepsiju i pospite rendanim sirom ili svijezom mocarelom (ja sam obadva)

Pospite origanom i zapecite,toliko da se sir otopi.

Sastojci:

mesa (junetine ili teletine): oko 500 gr.

sampinjona: 500 gr.

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

bijelog luka: 2 cehna

ulja: 203 kasike

so i biber: po vasem ukusu

Tajna zacin za gulas i paprikas: 1 pakovanje

vode: 500 ml.

tijestenina: oblik i kolicina po vasoj zelji

voda i so za kuhanje tijestenine: po potrebi

rendan topljivi sir ili svijeza mocarela : oko 200 gr.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-31 18:04:07
Ovo moram isprobati