NihadinaKuhinja

Punjene paprike

NihadinaKuhinja

Punjene paprike

Sastojci:

paprika: 5-6

mljevenog mesa: 500 gr.

soli i bibera: po zelji

crvenog luka: 1 glavica

bijelog luka: 2-3 cehna

mlake vode: 150 ml.

Tajna zacin za punjene paprike: 1 pakovanje

rize (Vispak): 2 soljice ili fildzana

Jos vam treba: ;

paradajz sosa: 300 ml.

vode: 500 ml.

Priprema:

Paprike ocistite,operite i ostavite sa strane da se ocijede.

Tajna zacin izmutite u 150ml. mlake vode i pustite da odstoji.

U vecu posudu stavite meso i sitno sijeckana oba luka.

Dodajte opranu rizu,so i biber pa na kraju izmucen tajna zacin.

Sve navedene sastojke promijesajte,punite pprike i redajte u dublju tepsiju ili serpu koja moze u pec.

Ako vam ostane fila rasporedite izmedju paprika.

Izmutite paradajz sos i vodu pa prelite preko paprika..

Prekrite foliom,pa foliju izbockajte cackalicom na par mijesta.

Pec zagrijat na 200 C ipecite paprike 1 ipo sat.

Maknite foliju i pecite jos pola sata da paprike dobiju malo bojice.

Sastojci:

paprika: 5-6

mljevenog mesa: 500 gr.

soli i bibera: po zelji

crvenog luka: 1 glavica

bijelog luka: 2-3 cehna

mlake vode: 150 ml.

Tajna zacin za punjene paprike: 1 pakovanje

rize (Vispak): 2 soljice ili fildzana

Jos vam treba: ;

paradajz sosa: 300 ml.

vode: 500 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.