NihadinaKuhinja

Sutlija

NihadinaKuhinja

Sutlija

Sastojci:

mlijeka: 2 ipo l.

vrhnja za kuhanje ili tecni slag: 500 ml.

secera: 5 mali soljica ili fildzana

rize (Vispak): 3 male soljice ili fildzana

Priprema:

Sve pomjesajte I kuhajte na lagano temperature dok se riza ne skuha.

Povremo promjesajte da se riza ne zalijepi.

Pred kraj kuhanja nemojte mijesat da se formira kajmak .

Ako koristite domace mlijeko onda vam ne treba vrhnje za kuhanje. koristit cete 3 l. mlijeka

Sastojci:

mlijeka: 2 ipo l.

vrhnja za kuhanje ili tecni slag: 500 ml.

secera: 5 mali soljica ili fildzana

rize (Vispak): 3 male soljice ili fildzana

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.