NihadinaKuhinja

Meso u bijelom sosu

NihadinaKuhinja

Meso u bijelom sosu

Sastojci:

crvenog mesa ( govedina,junetina,teletina,janjetina sta imate pri ruci ): 700 gr.

sampinjona: 400 gr.

crvenog luka: 1 glavica

putera,masla ili margarina: 1 kasika

ulja: malo

kisele vode: 250 ml.

obicne vode: 500 ml.

soka od limuna: 2 kasike

vrhnja za kuhanje: 200 ml.

Tajna zacin za sitni cevab: 1

so i biber: po ukusu

sitno sijeckan persun: malo za dekoraciju

Priprema:

Meso isjecite na zeljene komade,.

Pospite sa malo soli,bibera i Tajna zacinom za sitni cevab pa izmjesajte.

U tavi zagrijat malo ulja i puter pa proprzit meso.

Kad se meso proprzilo maknite ga na tanjir.

Na istoj masnoci proprzit luk sijeckan na kockice i sampinjone sijecene na listice.

Posut sa malo soli i bibera ( pazite da ne pretjerate meso je slano )

Dinstat par minuta pa zalite kiselom vodom i limunovim sokom.

Krckat desetak minuta luk i sampinjone pa meso vratite u tavu.

Smanjite temperaturu,poklopite tavu i krckajte jos 30 minuta (ako vidite da ce tecnost isparit podlite sa malo vode)

Vrhnje izmutite u polu tecni slag pa dodajte u tavu sa mesom i gljivama.

Promijesajte, pospite sa malo persuna i pogasite pec..

Servirajte uz pire krompir ili tijesteninu a moze i samo - da se umoci 

Sastojci:

crvenog mesa ( govedina,junetina,teletina,janjetina sta imate pri ruci ): 700 gr.

sampinjona: 400 gr.

crvenog luka: 1 glavica

putera,masla ili margarina: 1 kasika

ulja: malo

kisele vode: 250 ml.

obicne vode: 500 ml.

soka od limuna: 2 kasike

vrhnja za kuhanje: 200 ml.

Tajna zacin za sitni cevab: 1

so i biber: po ukusu

sitno sijeckan persun: malo za dekoraciju

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.