NihadinaKuhinja

Punjene pljeskavice

NihadinaKuhinja

Punjene pljeskavice

Sastojci:

mlhevenog mesa: 1 kg.

jaja: 2

prezle (krusni mrvica): 4 kasike

sitno sijeckanog persuna: 2 kasike

rendanog sira: 100 gr.

luka: 1 veca glavica

so i biber: po ukusu

pakovanje Tajna zacina za cevape i pljeskavice: 1

mljevene paprike (Vispakove): 1 kasikica

vode: 100 ml.

praska za pecivo: pola

Fil: ;

paradajz sos: malo

salama sijeckana na kockice: oko 100 gr.

renadan ili sitno sijeckan sir: oko 100 gr.

oregano: malo

Jos vam treba: ;

brasna: 2-3 kasike

soli: malo

jaja: 2

vode: 4 kasike

Priprema:

U vecu posudu stavite meso.

Dodajte zacine,prasak za pecivo,izmucena jaja,prezlu i sitno sijeckan persun.

Dodajte rendan sir i luk izrendajte pa dodajte mesu.

Na kraju dodajte Vispakovu mljevenu papriku pa sve dobro izmjesajte.

Posudu sa mesom prekrite folijom ili zamotajte u vrecicu pa ostavite u frizider da odstoji bar pola sata.

Meso podijelite na 10 dijelova,od svakog dijela mokrim rukama oblikujte lopticu.

U tanjir stavite brasno i malo soli.

U odvojenoj posudici izmutite jaja i vodu.

Svaku lopticu uvaljajte u brasno pa rastanjite rukom.

Namazite paradajz sosom,pospite sijeckanom salamom,zatim sirom pa origanom.

Rastanjite i drugu lopticu koju ste predhodno uvaljale u brasno pa prekrite fil.

Stisnite krajeve,fino oblikujte pljeskavicu pa uvaljajte u brasno,.

Zatim namocite u izmucena jaja sa vodom i redajte u nauljenu tepsiju.

Pecite oko 25 minuta na 200 C.

Dok se pljeskavice peku vi pripremite zelenu salatu : 

Sitno nasijecite salatu,rasporedite po ovalu , pljeskavice odma vadite iz tepsije i redajte na oval sa salatom.

Mozete servirat uz pecen krompir ili ovako samu ,to jest uz salatu koja je vec na ovalu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<form id="u_e_2" class="fbPhotosSnowliftFeedbackForm commentable_item collapsible_comments" action="https://www.facebook.com/ajax/ufi/modify.php" method="post" data-ft="{"tn":"]"}">
 
 
</form>

Sastojci:

mlhevenog mesa: 1 kg.

jaja: 2

prezle (krusni mrvica): 4 kasike

sitno sijeckanog persuna: 2 kasike

rendanog sira: 100 gr.

luka: 1 veca glavica

so i biber: po ukusu

pakovanje Tajna zacina za cevape i pljeskavice: 1

mljevene paprike (Vispakove): 1 kasikica

vode: 100 ml.

praska za pecivo: pola

Fil: ;

paradajz sos: malo

salama sijeckana na kockice: oko 100 gr.

renadan ili sitno sijeckan sir: oko 100 gr.

oregano: malo

Jos vam treba: ;

brasna: 2-3 kasike

soli: malo

jaja: 2

vode: 4 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.