Punjene pljeskavice
Punjene pljeskavice
Sastojci:
mlhevenog mesa: 1 kg.
jaja: 2
prezle (krusni mrvica): 4 kasike
sitno sijeckanog persuna: 2 kasike
rendanog sira: 100 gr.
luka: 1 veca glavica
so i biber: po ukusu
pakovanje Tajna zacina za cevape i pljeskavice: 1
mljevene paprike (Vispakove): 1 kasikica
vode: 100 ml.
praska za pecivo: pola
Fil: ;
paradajz sos: malo
salama sijeckana na kockice: oko 100 gr.
renadan ili sitno sijeckan sir: oko 100 gr.
oregano: malo
Jos vam treba: ;
brasna: 2-3 kasike
soli: malo
jaja: 2
vode: 4 kasike
Priprema:
Dodajte zacine,prasak za pecivo,izmucena jaja,prezlu i sitno sijeckan persun.
Dodajte rendan sir i luk izrendajte pa dodajte mesu.
Na kraju dodajte Vispakovu mljevenu papriku pa sve dobro izmjesajte.
Posudu sa mesom prekrite folijom ili zamotajte u vrecicu pa ostavite u frizider da odstoji bar pola sata.
Meso podijelite na 10 dijelova,od svakog dijela mokrim rukama oblikujte lopticu.
U tanjir stavite brasno i malo soli.
U odvojenoj posudici izmutite jaja i vodu.
Svaku lopticu uvaljajte u brasno pa rastanjite rukom.
Namazite paradajz sosom,pospite sijeckanom salamom,zatim sirom pa origanom.
Rastanjite i drugu lopticu koju ste predhodno uvaljale u brasno pa prekrite fil.
Stisnite krajeve,fino oblikujte pljeskavicu pa uvaljajte u brasno,.
Zatim namocite u izmucena jaja sa vodom i redajte u nauljenu tepsiju.
Pecite oko 25 minuta na 200 C.
Dok se pljeskavice peku vi pripremite zelenu salatu :
Sitno nasijecite salatu,rasporedite po ovalu , pljeskavice odma vadite iz tepsije i redajte na oval sa salatom.
Mozete servirat uz pecen krompir ili ovako samu ,to jest uz salatu koja je vec na ovalu.
Sastojci:
mlhevenog mesa: 1 kg.
jaja: 2
prezle (krusni mrvica): 4 kasike
sitno sijeckanog persuna: 2 kasike
rendanog sira: 100 gr.
luka: 1 veca glavica
so i biber: po ukusu
pakovanje Tajna zacina za cevape i pljeskavice: 1
mljevene paprike (Vispakove): 1 kasikica
vode: 100 ml.
praska za pecivo: pola
Fil: ;
paradajz sos: malo
salama sijeckana na kockice: oko 100 gr.
renadan ili sitno sijeckan sir: oko 100 gr.
oregano: malo
Jos vam treba: ;
brasna: 2-3 kasike
soli: malo
jaja: 2
vode: 4 kasike