NihadinaKuhinja

Riblja pasteta

NihadinaKuhinja

Riblja pasteta

Sastojci:

putera: 100 gr.

crveni luk: 1 manja glavica

tunjevine u ulju: 1 konzerva

sardine: 1 konzerva

soka od limuna: 2 kasike

senfa: 1 kasika

soli i bibera: malo

Priprema:

Omeksat puter na sobnoj temperaturi pa izmutit sa senfom.

Luk izrendat i dodat puteru.

Tunjevinu i sardine ocjedit iz ulja pa dodat puteru.

Dodat sok od limuna,so i biber pa sve to dobro izmjesat.

Ako hocete kremastiju pastetu sve navedene sastojke ubacite u blender ili food procesor i sameljite.

 

Sastojci:

putera: 100 gr.

crveni luk: 1 manja glavica

tunjevine u ulju: 1 konzerva

sardine: 1 konzerva

soka od limuna: 2 kasike

senfa: 1 kasika

soli i bibera: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:27:32
Volim ribu i ovo cu rado isprobati