NihadinaKuhinja
Riblja pasteta
NihadinaKuhinja
Riblja pasteta
Sastojci:
putera: 100 gr.
crveni luk: 1 manja glavica
tunjevine u ulju: 1 konzerva
sardine: 1 konzerva
soka od limuna: 2 kasike
senfa: 1 kasika
soli i bibera: malo
Priprema:
Omeksat puter na sobnoj temperaturi pa izmutit sa senfom.
Luk izrendat i dodat puteru.
Tunjevinu i sardine ocjedit iz ulja pa dodat puteru.
Dodat sok od limuna,so i biber pa sve to dobro izmjesat.
Ako hocete kremastiju pastetu sve navedene sastojke ubacite u blender ili food procesor i sameljite.
Luk izrendat i dodat puteru.
Tunjevinu i sardine ocjedit iz ulja pa dodat puteru.
Dodat sok od limuna,so i biber pa sve to dobro izmjesat.
Ako hocete kremastiju pastetu sve navedene sastojke ubacite u blender ili food procesor i sameljite.
Sastojci:
putera: 100 gr.
crveni luk: 1 manja glavica
tunjevine u ulju: 1 konzerva
sardine: 1 konzerva
soka od limuna: 2 kasike
senfa: 1 kasika
soli i bibera: malo