NihadinaKuhinja

Cimet rolne

NihadinaKuhinja

Cimet rolne

Sastojci:

Tijesto: ;

suhog kvasca: 1 kasika

mlake vode: 200 ml.

secera: 4 kasike

soli: malo

jaje: 1

brasna: 2 ipo solje

Fil: ;

putera: 50 gr.

braon secera: pola solje

cimeta: malo

Krem sir premaz: :

krem sira: 100 gr.

secera u prahu: 1 solja

mlijeka: 1 kasika

omeksalog putera: 50 gr.

Priprema:

Pisat cu malo opsirnije recept,nemoj da vas zbuni duzina teksta (nije komplikovano  )

U vecu posudu (u kojoj cete mijesit tijesto) stavite mlaku vodu i kvasac,izmutite i pustite da se kvasac aktivira (nakvasa)

Dodajte secer i jaje pa izutite kasikom (ne treba vam mikser za tijesto)

Dodajte 1 solju brasna i so pa izmjesajte (izmutite kasikom.

Dodajte jos jednu solju brasna i izmijesajte kasikom.

Dodajte i preostalo pola solje brasna pa zamjesite rukom ako vam je tesko kasikom.

Posudu namazte uljom,tijesto malo prebacite u nauljenoj tepsiji da se odvoji od posude i prekrite krpom.

Pustite da tijesto izraste,primjesite ga u posudi i pustite da ponovo izraste.

Kad je tijesto izraslo po drugi put istresite na povrasnjenu povrsinu,primjesite i oblikujte u loptu.

Prekrite tijesto posudom u kojoj je izrastalo i pustite da malo odmori.

Dok tijesto odmara otopite puter,pripremite braon secer i cimet.

Razvite tijesto u oblik pravougaonika,namazite puterom,pospite secerom pa pospite sa malo cimeta.

Urolajte i sijecite na 12 komada.

Osijeceni dio redajte do dna tepsije,namazite sa puerom ako vam je ostalo,(nemojte redat preblizu ostavite im prostora da izrastu)

Mozete tepsiju prekrit celofanom,foliom ili krpom dok rolne ne izrastu (oko 30 minuta)

Pecite na 180 C dok ne dobiju finu bojicu.

Ako se sredina rolne ispupci slobodno kasikom vratite unutra,i pustite da se prohlade desetak minuta prije mazanja.

Dok se rolne peku vi izmutite krem sir,omeksal puter,secer u prahu i mlijeko.

Pripremljenom smijesom od sira premazite gotove i malo prohladjene rolne.

Ako hocete jednoj kasiki secera dodajte jednu ili dvije kapi boje za hranu,promjesajte i pospite po vrhu radi dekoracije ili pospite krupnije mljevenim orasima.
 
 
 
 
 

Sastojci:

Tijesto: ;

suhog kvasca: 1 kasika

mlake vode: 200 ml.

secera: 4 kasike

soli: malo

jaje: 1

brasna: 2 ipo solje

Fil: ;

putera: 50 gr.

braon secera: pola solje

cimeta: malo

Krem sir premaz: :

krem sira: 100 gr.

secera u prahu: 1 solja

mlijeka: 1 kasika

omeksalog putera: 50 gr.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:28:26
Odličnoo