NihadinaKuhinja

Peciva sa virslama-hrenovkama

NihadinaKuhinja

Peciva sa virslama-hrenovkama

Sastojci:

brasna: 500 gr.

kvasca: 2 kasike

secera: 1 kasika

soli: po vasoj zelji

jaje: 1

mlijeka: 300 ml.

putera ili margarina: 1 kasika

virsli: 8

Za premazivanje: ;

jaje: 1

ulja: 1 kasika

Priprema:

U posudu stavite sve navedene sastojke za tijesto.

Zamjesite fino tijesto,istresite na pobrasnjenu povrsinu I oblikujte u loptu.

Posudu u kojoj ste mjesili tijesto operate,posusite I namazite uljom.

Tijesto vratite u posudu,prekrite krpom I pustite da izraste.

Kad je tijesto izraslo podjelite na 8 dijelova,svaki dio oblikujte u loptu pa razvite u kvadratic,sirinu virske (hrenovke)

Zamotajte virslu u tijesto,zarezite na 4 dijela ali nemojte do kraja prerezat mora ostat u komadu.

Prvi I zadnji dio pribacite jedan preko drugog.

Preostale komade ostavite na istom mijestu ali ih okrenite prema gore da se vide virsle.

Pripremljena peciva redajte u nauljenu tepsiju.

Izmutite jaje sa uljom I namazite peciva.

Ostavite da se malo odmori izraste pa pecite na 200 C dok peciva ne dobiju finu boju.

Sastojci:

brasna: 500 gr.

kvasca: 2 kasike

secera: 1 kasika

soli: po vasoj zelji

jaje: 1

mlijeka: 300 ml.

putera ili margarina: 1 kasika

virsli: 8

Za premazivanje: ;

jaje: 1

ulja: 1 kasika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:29:56
Odlična ideja za dorucak, hvala