NihadinaKuhinja

Malo drugaciji gulas

NihadinaKuhinja

Malo drugaciji gulas

Sastojci:

meso koje imate pri ruci (kod mene se naslo teletine): 800 gr.

luka: 2 glavica

bijelog luka: 2 cehna

gustina-skrobnog brasna: 2 kasike

paradajz sosa: 4-5 kasika

meda: 1 kasika

ulja: 4-5 kasika

soja sosa: 3-4 kasike

mljevene paprike (Vispakove): 1 kasika

so i biber: po vasoj zelji

vode: 300 ml.

Priprema:

Meso isjecite na kockice ,dodajte so i biber pa promijesajte.

U posudicu stavite sitno sijeckan bijeli luk,gustin,ulje i mljevenu papriku.

Sve dobro izmutite,dodajte mesu i promijesajte.

Poklopite i pustite da meso odsoji 20 minuta.

U tavi ili serpi zagrijat malo ulja,dodat meso i kratko proprzit.

Pomijesajte paradajz sos,med i soja sos,izmutite,dodajte meso i jos malo dinstajte.

Luk isjecite na trakice,dodajte mesu i dinstajte oko 5 minuta.

Zalite vodom,smanjite temperaturu,poklopite posudu i lagano krckajte dok meso ne omeksa.

Kod mene je bilo brzo posto je teletina nisam trebala ni sat vremena krckat.

Ako vi koristiteneko drugo meso krckajte malo duze da meso fino omeksa.

Servirajte sa pire krompirom ili tijesteninom.

Sastojci:

meso koje imate pri ruci (kod mene se naslo teletine): 800 gr.

luka: 2 glavica

bijelog luka: 2 cehna

gustina-skrobnog brasna: 2 kasike

paradajz sosa: 4-5 kasika

meda: 1 kasika

ulja: 4-5 kasika

soja sosa: 3-4 kasike

mljevene paprike (Vispakove): 1 kasika

so i biber: po vasoj zelji

vode: 300 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:31:50
MashAllah odličaan