NihadinaKuhinja

Pecena piletina

NihadinaKuhinja

Pecena piletina

Sastojci:

pile ili batakovi sa karabatakom: 1 pile ili 4-5 batakova sa karabatakom

ulje: 2 kasike

so i biber: kolicina po vasoj zelji

bijelog luka: 4 cehna

soka od limuna: 4 kasike

meda: 1 kasika

rendana korica limuna: 1 kasika

origano: 1 kasika

tamjan ili persun sta imate pri ruci: 1 kasika

mljevena paprika (Vispakova): 1 mala kasikica

svijezi persun za posipanje (dekoracija): malo

Priprema:

Meso operite posudite i pospite sa solii biberom.

Tepsiju nauljite jednom kasikom ulja.

Bijeli luk sitno isjeckajte pa pospite po meso.

Pospite sa malo mljevene paprike.

Meso redajte u nauljenu tepsiju (dio sa kozom prema dole)

Izmutite sok od limuna,med i jednu kasiku ulja pa poprscite po piletini.

Pospite origanom i tamjanom pa pecite na 180 C 40 minuta.

Okrenite meso i pecite jos 20 minuta.

Servirajte uz rizu ,tijesteninu ili povrce po vasoj zelji.
 
 
 
 
 

Sastojci:

pile ili batakovi sa karabatakom: 1 pile ili 4-5 batakova sa karabatakom

ulje: 2 kasike

so i biber: kolicina po vasoj zelji

bijelog luka: 4 cehna

soka od limuna: 4 kasike

meda: 1 kasika

rendana korica limuna: 1 kasika

origano: 1 kasika

tamjan ili persun sta imate pri ruci: 1 kasika

mljevena paprika (Vispakova): 1 mala kasikica

svijezi persun za posipanje (dekoracija): malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:32:31
Super jee