NihadinaKuhinja

Pileći šiš-ćevab

NihadinaKuhinja

Pileći šiš-ćevab

Sastojci:

pileći prsa: 500 gr.

crveni luk: 2-3 glavice

ulje: 2 kašike

so i biber: po vasoj zelji

Tajna začina za sitni ćevab 100 ml. vode: 2 kašike

voda: 100 ml.

mrkva: 1

struk-stabljike celera: 2-3

vrhnje za kuhanje: oko 50 ml.

Priprema:

Meso isjecite na veće kocke

Luk isjecite na vece komade

Mesu dodajte so,biber i Tajna začin za sitni ćevab pa sve to izmješajte.

Na štapice stavljajte meso pa luk (počnite i završite sa mesom)

U tavi zagrijat ulje,dodat štapice sa mesom i lukom pa pržit.

Okrecite da se zapeku sa svih strana.

Luk i celer sitno isjeckajte,mrkvu izrendajte pa sve to pospite preko štapica sa mesom.

Zalite vodom i krčkajte 15 minuta.

Ako možete okrenite pa zalite vrhnjom za kuhanje.

Prokrčkajte i maknite sa peci.

Zaliveni su da ima malo safta jer kod nas Bosanaca još uvijek važi ono daj hljeba ili pogače da se umoči 

Sastojci:

pileći prsa: 500 gr.

crveni luk: 2-3 glavice

ulje: 2 kašike

so i biber: po vasoj zelji

Tajna začina za sitni ćevab 100 ml. vode: 2 kašike

voda: 100 ml.

mrkva: 1

struk-stabljike celera: 2-3

vrhnje za kuhanje: oko 50 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:35:35
Svaka cast odlicnoo