NihadinaKuhinja

Gulas sa sampinjonima

NihadinaKuhinja

Gulas sa sampinjonima

Sastojci:

meso: 700 gr. - moze i vise :)

so i biber: po zelji

ulje: 2-3 kasike

Tajna zacin za gulas i paprikas: 1 pakovanje

crveni luk: 2 glavice

bijeli luk: 2-3 cehna

sampinjoni: 400 gr. -moze i vise

paradajz sos: 2 kasike

gustin (gusnel ) : 1-2 kasike

hladna voda: oko 100 ml.

Priprema:

Luk sitno isjeckat pa proprzit.

Meso isjec na kocke pa dodat luku,

Na sve to dodat zacine izmjesat i ostavit da se malo dinsta

Kad se meso prodinstalo dodat paradajz sos ,gljive i vodu.

Izmijesat pa pustit da krcka poklopljeno,na niskoj temperaturi oko 2 sata ili dok se meso dobro ne raskuha.

Na kraju izmutite gusnel sa malo hladne vode i dodajte gotovom gulasu da se zgusne.

Gotov gulas servirat sa rizom ili pire kromirom a moze i sa tijesteninom ili ovako sam umocite 

Sastojci:

meso: 700 gr. - moze i vise :)

so i biber: po zelji

ulje: 2-3 kasike

Tajna zacin za gulas i paprikas: 1 pakovanje

crveni luk: 2 glavice

bijeli luk: 2-3 cehna

sampinjoni: 400 gr. -moze i vise

paradajz sos: 2 kasike

gustin (gusnel ) : 1-2 kasike

hladna voda: oko 100 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:36:08
Volim sampinjone a bgmi i gulas, vjerujem da je ovo extra kombinacija