NihadinaKuhinja

Focaccia ( Italijanski tanki kruh )

NihadinaKuhinja

Focaccia ( Italijanski tanki kruh )

Sastojci:

bijelo brasno: 2 solje

crno brasno: 4 kasike

suhi kvasac: 1 kasika

mlijeko: 2 solje

so: po vasoj zelji

maslinovo ulje: oko 50 ml.

suhi origano: 1 kasika

Priprema:

U posudu za miksanje pomijesajte oba brasna i so pa promijesajte.

Dodajte vodu i mutite mikserom ili ubacite sve u food procesor i mijesajte.

Kad su se sastojci sijedinili istresite na pobrasnjenu povrsinu,primjesite i ubacite u nauljenu posudu.

Pustite da se tijesto udupla,ponovo primjesite i pustite da izraste van posude.

Rukama ili oklagijom rastanjite na velicinu tepsije u kojoj cete pec,prekrite i pustite da odstoji 20-30 minuta.

Prstom napravite udubljenja,poprscite maslinovim uljom,pospite oreganom i pecite na 220 C dok kruh ne dobije finu boju.

Maknite iz peci,zamotajte u krpu da malo opusti,prohladi se i omeksa pa posluzite se.
 
 
 
 
 

Sastojci:

bijelo brasno: 2 solje

crno brasno: 4 kasike

suhi kvasac: 1 kasika

mlijeko: 2 solje

so: po vasoj zelji

maslinovo ulje: oko 50 ml.

suhi origano: 1 kasika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:36:41
Svaka cast, bas je za mashAllah