NihadinaKuhinja

Zemicke

NihadinaKuhinja

Zemicke

Sastojci:

brasno: 1 kg.

mlaka voda: 200 ml.

suhi kvasac: 1 ipo kasika

so: 2 kasik2

secer: 1 kasika

otopljen puter ili margarin: 120 gr.

jaja: 2

jogurt: 300 ml.

Za premazivanje: ;

jaje: 1

voda: 2-3 kasike

Priprema:

U 200 ml. mlake vode potopite kvasac i pustte da nadodje (nakvasa)

U vecoj posudi izmutite jaja,secer,otopljen puter i jogurt.

Dodajte brasno i nakvasal kvasac pa zamijesite glatko tijesto.

Tijesto prekrite i pustite da izraste.

Kad je tijesto izraslo primjesite ga pa pustite jos jednom da izraste.

Od tijesta kidajte komadice oko 100 gr,,oblikujte loptice i redajte u nauljenu tepsiju.

Izmutite jaje sa 2-3 kasike vode i mazite loptice.

Pospite susamom ili drugim sijemenkama,prekrite i pustite da odstoje 20 minuta u tepsiji prije pecenja.

Pecite na 200 C oko 20 minuta.

Maknite iz peci,premazite sa malo otopljenog putera i prekrite papirom pa krpom da se prohlade i omeksaju
 
 
 
 
 

Sastojci:

brasno: 1 kg.

mlaka voda: 200 ml.

suhi kvasac: 1 ipo kasika

so: 2 kasik2

secer: 1 kasika

otopljen puter ili margarin: 120 gr.

jaja: 2

jogurt: 300 ml.

Za premazivanje: ;

jaje: 1

voda: 2-3 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-28 01:37:27
Kao da su iz pekare, kako odlično izgledaju, svaka cast