NihadinaKuhinja

Torta sa puslicama

NihadinaKuhinja

Torta sa puslicama

Sastojci:

Podloga: ;

piskote: kolicina zavisi od velicine kalupa

sok od narandze ili mlijeko: za namakanje piskote keksa

puslice: zavisi od velicine kalupa

Krema: ;

jaja: 3 komada

secer: 3 kasike

mlijeko u prahu : 100 gr.

cokolade: 200 gr.

putera ili margarina : 120 gr.

secera u prahu : 150 gr.

Ukrasavanje: ;

slag krema (bijela): 1

mlijeko: 150 ml.

rendane cokolade: malo za posipanje torte

Priprema:

Piskote namacite u sok od narandze ili u mlijeko pa redajte u tepsiju.

Preko piskota poredajte puslice.

Na pari izmutite jaja i secer.

Dodajte cokoladu i nastavite sa mucenjem.

Dodajte i mlijeko u prahu pa izmutite.

Maknite sa pare da se krema prohladi.

Puter omeksajte na sobnoj temperaturi i izmutite sa secerom u prahu.

Izmucen puter dodajte prohladjenoj kremi pa ponovo sve to izmutite.

Kremu istresite preko puslica.

Izmutite slag uz dodatak malo secera pa premazite preko kreme.

Pospite sa malo rendane cokolader,i ostavite u frizider bar 2-3 sata da se torta prohladi i stegne.

Sastojci:

Podloga: ;

piskote: kolicina zavisi od velicine kalupa

sok od narandze ili mlijeko: za namakanje piskote keksa

puslice: zavisi od velicine kalupa

Krema: ;

jaja: 3 komada

secer: 3 kasike

mlijeko u prahu : 100 gr.

cokolade: 200 gr.

putera ili margarina : 120 gr.

secera u prahu : 150 gr.

Ukrasavanje: ;

slag krema (bijela): 1

mlijeko: 150 ml.

rendane cokolade: malo za posipanje torte

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-23 13:35:23
Super je
NihadinaKuhinja 2019-08-23 18:46:40
hvala AmelaIseni :)