Gulaš od piletine
Jednostavan specijalitet koji se rijetko kad može naći u restoranu.
Gulaš od piletine
Jednostavan specijalitet koji se rijetko kad može naći u restoranu.
Sastojci:
Pileći odkošteni karabatak: 800g
Tjestenina: 250g
Maslinovo ulje: ½ šolje
Tajna začin Vispak: 1 kašika
Tajna mješavina za Gulaš Vispak: 1kom
Sol : 1 kašikica
Biber Vispak: 1 kašikica
Celer korijen: 100g
Crvena paprika : 1kom
Luk crveni: 2 glavice
Bijeli luk: 2 češnja
Peršun list: 2 manja vezica
Peršun korijen: 1kom
Paradajz pelat: 1 šolja
Priprema:
Meso isjeći na kocke, posoliti pa pržiti na ulju.
Povrće isjeckati na kockice pa pržiti na ulju, posoliti i pobiberiti pa dodati Tajna začin Vispak, doliti vodu pa kuhati oko 20 minuta.
Kada je povrće gotovo izvaditi ga iz vode pa izblendati sa paradajz pelatom.
Vodu u kojoj se kuhalo povrće izliti u posudu u kojoj se propržilo meso i kuhati oko 40 minuta.
Izblendano povrće vratiti u posudu sa mesom i zajedno kuhati.
Pred kraj dodati Tajna mješavinu za gulaš Vispak koju prethodno umutimo sa malo vode. Kuhati par minuta i poslužiti sa kuhanom tjesteninom.
Sastojci:
Pileći odkošteni karabatak: 800g
Tjestenina: 250g
Maslinovo ulje: ½ šolje
Tajna začin Vispak: 1 kašika
Tajna mješavina za Gulaš Vispak: 1kom
Sol : 1 kašikica
Biber Vispak: 1 kašikica
Celer korijen: 100g
Crvena paprika : 1kom
Luk crveni: 2 glavice
Bijeli luk: 2 češnja
Peršun list: 2 manja vezica
Peršun korijen: 1kom
Paradajz pelat: 1 šolja