NihadinaKuhinja

Zapeceni pire krompir i mesne kuglice

Nije komplikovano za pripremu a jako ukusno,probajte :)

NihadinaKuhinja

Zapeceni pire krompir i mesne kuglice

Nije komplikovano za pripremu a jako ukusno,probajte :)

Sastojci:

mljevenog mesa: 500 gr.

krusne mrvice: 3 kasike

vrhnje za kuhanje: 100 ml.

luk: 1 glavica

jaje: 1

so,vegeta i biber: po zelji

SOS: :

Tajna - mijesavina zacina za dolme (VISPAK): 2 kasike

mljevena paprika (VISPAK): 1 kasikica

brasno: 1 kasika

paradajz sos: 100 ml.

so,biber i malo vegete: po zelji

voda: 500-600 ml.

Priprema:

Krusne mrvice pomijesat sa vrhnjem za kuhanje i dodat meso.

Luk sitno isjeckat i dodat mesu.

Mesu dodat izmuceno jaje i zacine pa sve dobro izmjesat.

Vlaznim rukama oblikovat kuglice pa stavit u frizider da odstoje bar pola sata .

Kuglice stavit u tavu na vrelo ulje i kratko proprzit sa svih strana.

Zalit vodom (vode toliko da kuglice budu potopljene oko 500-600 ml, )

Dodat malo zacina u vodu i kuhat oko 15-20 minuta.

Kad su kuglice gotove maket ih na tanjir.

Izmutit zacin za dolme,crvenu papriku i brasno sa malo vode pa dodat u posudu u kojoj su se kuhale kuglice..

Dodajte paradajz sos ,promijesajte ,.prokuhajte i pogasite pec.

Pripremite pire krompir,rasporedite u nauljenu tepsiju i fino poravnajte kasikom.

Preko krompira rasporedite kuglice(malo ih utisnut u krmpir)

Prelit pripremljenim sosom pa posut persnom i rendanim sirom.

Kratko zapec (toliko da se sir otopi)

Prohladite i posluzite se.
 
 
 
 
 
 

Sastojci:

mljevenog mesa: 500 gr.

krusne mrvice: 3 kasike

vrhnje za kuhanje: 100 ml.

luk: 1 glavica

jaje: 1

so,vegeta i biber: po zelji

SOS: :

Tajna - mijesavina zacina za dolme (VISPAK): 2 kasike

mljevena paprika (VISPAK): 1 kasikica

brasno: 1 kasika

paradajz sos: 100 ml.

so,biber i malo vegete: po zelji

voda: 500-600 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 03:25:57
Izgleda jako ukusno
NihadinaKuhinja 2019-08-22 00:11:40
hvala :)
Kfehima 2019-09-16 15:10:55
5