tajnakuhinje

Umak sa Tajnom

tajnakuhinje

Umak sa Tajnom

Sastojci:

Crveni luk: 2 glavice

Ajvar: 3 kašike

Crvena paprika: 250g

Pileće meso: 500g

So: 2 kašikice

Tajna začin: 2 kašikice

Biber: 1 kašikica

Kurkuma: 1 kašikica

Vrhnje za kuhanje: 250 ml

Priprema:

2 glavice crvenog luka isitniti te izdinstati na maslinovom ulju.
Dodati 3 velike kašike ajvara te ostaviti minutu na vatri.
250 grama crvenih paprika izrezati na duge trakice. 500 grama pilećeg mesa izrezati na kockice.
Dodati u luk, te dinstati na laganoj temperaturi.
Začiniti sa:2 kašikice soli, 2 kašikice Tajna začina, 1 kašikicom bibera i 1 kašikicom kurkume.
Preliti sa 250 ml vrhnja za kuhanje, ostaviti još 2-3 minute na laganoj temperaturi te uživati u preukusnom umaku koji servirate uz rižu, tjesteninu, krompir.

Prijatno!

Recept podijelila: Admira Merdanović

Sastojci:

Crveni luk: 2 glavice

Ajvar: 3 kašike

Crvena paprika: 250g

Pileće meso: 500g

So: 2 kašikice

Tajna začin: 2 kašikice

Biber: 1 kašikica

Kurkuma: 1 kašikica

Vrhnje za kuhanje: 250 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.