Umak sa Tajnom
Umak sa Tajnom
Sastojci:
Crveni luk: 2 glavice
Ajvar: 3 kašike
Crvena paprika: 250g
Pileće meso: 500g
So: 2 kašikice
Tajna začin: 2 kašikice
Biber: 1 kašikica
Kurkuma: 1 kašikica
Vrhnje za kuhanje: 250 ml
Priprema:
2 glavice crvenog luka isitniti te izdinstati na maslinovom ulju.
Dodati 3 velike kašike ajvara te ostaviti minutu na vatri.
250 grama crvenih paprika izrezati na duge trakice. 500 grama pilećeg mesa izrezati na kockice.
Dodati u luk, te dinstati na laganoj temperaturi.
Začiniti sa:2 kašikice soli, 2 kašikice Tajna začina, 1 kašikicom bibera i 1 kašikicom kurkume.
Preliti sa 250 ml vrhnja za kuhanje, ostaviti još 2-3 minute na laganoj temperaturi te uživati u preukusnom umaku koji servirate uz rižu, tjesteninu, krompir.
Prijatno!
Recept podijelila: Admira Merdanović
Sastojci:
Crveni luk: 2 glavice
Ajvar: 3 kašike
Crvena paprika: 250g
Pileće meso: 500g
So: 2 kašikice
Tajna začin: 2 kašikice
Biber: 1 kašikica
Kurkuma: 1 kašikica
Vrhnje za kuhanje: 250 ml