Tortilje
Tortilje
Sastojci:
Brašno : 410 gr
Sol: 1 kašikica
Laganini Vispak prašak za pecivo : 1/2
Istopljen maslac : 80 gr
Topla voda: 240 ml
Kupus : 150 gr
Doner: 200 gr

Priprema:
U posudu staviti brašno, so, laganini vispakov prašak za pecivo, istopljen maslac i dodavati pomalo vodu dok se ne dobije glatko tijesto.
S tijestom se može odmah raditi.
Prebaciti tijesto na radnu površinu, podijeliti na deset dijelova, svaki dio oblikovati u lopticu.
Loptice razvijati, tako razvijene redati jednu do druge.
Jufke razviti na veličinu od oko 22cm
Peći ih u zagrijanoj tavi, bez ulja (tava od palačinaka) na srednjoj temperaturi.
Peći s jedne strane1-2minute, i tako s druge strane, lagano će se puhati na nekim mjestima tačkice rumene boje.
Pečene jufke stavljati u krpu.
Najbolje i najlakše je tortilje pripremiti dan prije, a naredni dan punjenje.
Punjenje
Kupus sitno izrezati, dodati sitno nasjeckani doner i napuniti tortilje.
Sastojci:
Brašno : 410 gr
Sol: 1 kašikica
Laganini Vispak prašak za pecivo : 1/2
Istopljen maslac : 80 gr
Topla voda: 240 ml
Kupus : 150 gr
Doner: 200 gr