dalila

Tortilje

dalila

Tortilje

Sastojci:

Brašno : 410 gr

Sol: 1 kašikica

Laganini Vispak prašak za pecivo : 1/2

Istopljen maslac : 80 gr

Topla voda: 240 ml

Kupus : 150 gr

Doner: 200 gr

Priprema:

U posudu staviti brašno, so, laganini vispakov prašak za pecivo, istopljen maslac i dodavati pomalo vodu dok se ne dobije glatko tijesto.

S tijestom se može odmah raditi.

Prebaciti tijesto na radnu površinu, podijeliti na deset dijelova, svaki dio oblikovati u lopticu.

Loptice razvijati, tako razvijene redati jednu do druge.

Jufke razviti na veličinu od oko 22cm

Peći ih u zagrijanoj tavi, bez ulja (tava od palačinaka) na srednjoj temperaturi.

Peći s jedne strane1-2minute, i tako s druge strane, lagano će se puhati na nekim mjestima tačkice rumene boje.

Pečene jufke stavljati u krpu.

Najbolje i najlakše je tortilje pripremiti dan prije, a naredni dan punjenje.

Punjenje 

Kupus sitno izrezati, dodati sitno nasjeckani doner i napuniti tortilje.

Sastojci:

Brašno : 410 gr

Sol: 1 kašikica

Laganini Vispak prašak za pecivo : 1/2

Istopljen maslac : 80 gr

Topla voda: 240 ml

Kupus : 150 gr

Doner: 200 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.