dalila

Kuglof

Ukus je uz Vispak

dalila

Kuglof

Ukus je uz Vispak

Sastojci:

Jaje : 1 kom.

Šećer : 4 kašike

Choco club vispakova čokolada 70% kakaa: 200 gr

Jogurt : 4 kašike

Sol: Prstohvat

Mlijeko: 400 ml

Brašno : 200 gr

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

Priprema:

Priprema:

Čokoladu istopiti na pari. Šećer I jaje umutiti mikserom te im dodati jogurt. Nastaviti miksati I dodati sol i mlijeko, a zatim brašno sa laganini Vispakovim praškom za pecivo. Na kraju dodati istopljenu čokoladu.

Kalup namastiti maslacem I posuti prezlom, jer tako neće zalijepiti.

Peći na 180°C te čačkalicom provjeravati da li je pečeno.

Ostaviti u kalupu da se prohladi, zatim nožem odvojiti ivice, ako su se zalijepile, kod mene su se odvojile lijepo, i prevrnuti na postolje. 

Ja sam prelila istopljenom choco club vispakovom čokoladom.

Odličan uz kafu ili čaj.

 

Sastojci:

Jaje : 1 kom.

Šećer : 4 kašike

Choco club vispakova čokolada 70% kakaa: 200 gr

Jogurt : 4 kašike

Sol: Prstohvat

Mlijeko: 400 ml

Brašno : 200 gr

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.