Kuglof
Ukus je uz Vispak
Kuglof
Ukus je uz Vispak
Sastojci:
Jaje : 1 kom.
Šećer : 4 kašike
Choco club vispakova čokolada 70% kakaa: 200 gr
Jogurt : 4 kašike
Sol: Prstohvat
Mlijeko: 400 ml
Brašno : 200 gr
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
Priprema:
Priprema:
Čokoladu istopiti na pari. Šećer I jaje umutiti mikserom te im dodati jogurt. Nastaviti miksati I dodati sol i mlijeko, a zatim brašno sa laganini Vispakovim praškom za pecivo. Na kraju dodati istopljenu čokoladu.
Kalup namastiti maslacem I posuti prezlom, jer tako neće zalijepiti.
Peći na 180°C te čačkalicom provjeravati da li je pečeno.
Ostaviti u kalupu da se prohladi, zatim nožem odvojiti ivice, ako su se zalijepile, kod mene su se odvojile lijepo, i prevrnuti na postolje.
Ja sam prelila istopljenom choco club vispakovom čokoladom.
Odličan uz kafu ili čaj.
Sastojci:
Jaje : 1 kom.
Šećer : 4 kašike
Choco club vispakova čokolada 70% kakaa: 200 gr
Jogurt : 4 kašike
Sol: Prstohvat
Mlijeko: 400 ml
Brašno : 200 gr
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.