Burek
Uz najbolje proizvode ukus je poseban.
Burek
Uz najbolje proizvode ukus je poseban.
Sastojci:
Brašno : 500 gr
Sol: 1 kašikica
Ulje : 4 kašike
Topla voda : 320 ml
Mljeveno meso: 500 gr
Crveni luk : 1 glavica
Bijeli luk : 1 čehno
Sol : 1/2 kašikice
Mješavina začina Tajna : 1 kašikica
Smjesa Tajne za burek : 1/2 kašike
Priprema:
Priprema:
U posudu staviti brašno, so i postepeno dodavati toplu vodu, dok se ne dobije glatko tijesto, koje se odvaja od posude.
Prekriti prozirnom folijom i da odstoji sat vremena.
Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati jufku. Razviti jufku na 45 cm i premazati je uljem.
Ostaviti je da odstoji 10 minuta.
Jufku razvući rukama.
Nadjev:
Meso, isjecakni luk, sol, mješavina začina Tajna, smjesa Tajne za burek sve sjediniti i izmiješati.
Sastojci:
Brašno : 500 gr
Sol: 1 kašikica
Ulje : 4 kašike
Topla voda : 320 ml
Mljeveno meso: 500 gr
Crveni luk : 1 glavica
Bijeli luk : 1 čehno
Sol : 1/2 kašikice
Mješavina začina Tajna : 1 kašikica
Smjesa Tajne za burek : 1/2 kašike