dalila

Burek

Uz najbolje proizvode ukus je poseban.

dalila

Burek

Uz najbolje proizvode ukus je poseban.

Sastojci:

Brašno : 500 gr

Sol: 1 kašikica

Ulje : 4 kašike

Topla voda : 320 ml

Mljeveno meso: 500 gr

Crveni luk : 1 glavica

Bijeli luk : 1 čehno

Sol : 1/2 kašikice

Mješavina začina Tajna : 1 kašikica

Smjesa Tajne za burek : 1/2 kašike

Priprema:

Priprema:
U posudu staviti brašno, so i postepeno dodavati toplu vodu, dok se ne dobije glatko tijesto, koje se odvaja od posude.
Prekriti prozirnom folijom i da odstoji sat vremena.
Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati jufku. Razviti jufku na 45 cm i premazati je uljem.
Ostaviti je da odstoji 10 minuta.
Jufku razvući rukama.

Nadjev:

Meso, isjecakni luk, sol, mješavina začina Tajna, smjesa Tajne za burek sve sjediniti i izmiješati.

Sastojci:

Brašno : 500 gr

Sol: 1 kašikica

Ulje : 4 kašike

Topla voda : 320 ml

Mljeveno meso: 500 gr

Crveni luk : 1 glavica

Bijeli luk : 1 čehno

Sol : 1/2 kašikice

Mješavina začina Tajna : 1 kašikica

Smjesa Tajne za burek : 1/2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.