Kuglof
Sve je lakše uz vispak.
Kuglof
Sve je lakše uz vispak.
Sastojci:
Jaje: 1 kom.
Šećer : 4 kašike
Choco club vispakova čokolada : 200 gr
Jogurt : 4 kašike
Sol: Prstohvat
Mlijeko : 400 ml
Brašno: 200gr
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
Priprema:
•Priprema:
Čokoladu istopiti na pari. Šećer i jaje umutiti mikserom, te im dodati jogurt. Nastaviti miksati i dodati sol, mlijeko, a zatim brašno pomiješano sa laganini Vispakovim praškom za pecivo. Na kraju dodati istopljenu čokoladu.
Kalup namastiti maslacem i posuti prezlom(tako mi se nikad ne zalijepi).
Peći 180°C te čačkalicom/štapićem za ražnjiće provjeravati da li je pečeno.
Ostaviti u kalupu da se prohladi, zatim nožem odvojiti ivice ako su se zalijepile (kod mene su se odvojile lijepo), i prevrnuti na postolje.
Može se preliti istopljenom choco club vispakovom čokoladom i nutellom, te posuti lješnjacima.
Odličan uz zlatnu džezvu ili Vispakov čaj.
Sastojci:
Jaje: 1 kom.
Šećer : 4 kašike
Choco club vispakova čokolada : 200 gr
Jogurt : 4 kašike
Sol: Prstohvat
Mlijeko : 400 ml
Brašno: 200gr
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.