dalila

Turski lokumi

Bez Vispaka ništa ne bi bilo ukusno, tako ni ovo slatko.

dalila

Turski lokumi

Bez Vispaka ništa ne bi bilo ukusno, tako ni ovo slatko.

Sastojci:

Margarin : 250 gr

Mlijeko : 1 čaša

Ulje : 1 čaša

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

Brašno : po potrebi

Orasi : 1 čaša

Šećer : 1 čaša

AGDA: :

Šećer : 3 čaše

Voda : 2 čaše

Čaše su od : 150 ml

Priprema:

~Priprema:
•Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka.
•Smjesu podijeliti na četiri jednaka dijela.
•Jedan dio odvojiti i u njega dodati šećer i orahe.
•Ostala tri dijela podijeliti na devet manjih jufkica.
•Jufkice razviti, na početak staviti fil i lagano zarolati.
•Peći na 170°C - 45 minuta.

~AGDA:

•Voda, šećer da prokuhaju i da ohladi.

•Zaliti hladne lokume, hladnom agdom.
•Kada upiju agdu, izrezati i uvaljati u kokos.

Sastojci:

Margarin : 250 gr

Mlijeko : 1 čaša

Ulje : 1 čaša

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

Brašno : po potrebi

Orasi : 1 čaša

Šećer : 1 čaša

AGDA: :

Šećer : 3 čaše

Voda : 2 čaše

Čaše su od : 150 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.