Turski lokumi
Bez Vispaka ništa ne bi bilo ukusno, tako ni ovo slatko.
Turski lokumi
Bez Vispaka ništa ne bi bilo ukusno, tako ni ovo slatko.
Sastojci:
Margarin : 250 gr
Mlijeko : 1 čaša
Ulje : 1 čaša
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
Brašno : po potrebi
Orasi : 1 čaša
Šećer : 1 čaša
AGDA: :
Šećer : 3 čaše
Voda : 2 čaše
Čaše su od : 150 ml
Priprema:
~Priprema:
•Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka.
•Smjesu podijeliti na četiri jednaka dijela.
•Jedan dio odvojiti i u njega dodati šećer i orahe.
•Ostala tri dijela podijeliti na devet manjih jufkica.
•Jufkice razviti, na početak staviti fil i lagano zarolati.
•Peći na 170°C - 45 minuta.
~AGDA:
•Voda, šećer da prokuhaju i da ohladi.
•Zaliti hladne lokume, hladnom agdom.
•Kada upiju agdu, izrezati i uvaljati u kokos.
Sastojci:
Margarin : 250 gr
Mlijeko : 1 čaša
Ulje : 1 čaša
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
Brašno : po potrebi
Orasi : 1 čaša
Šećer : 1 čaša
AGDA: :
Šećer : 3 čaše
Voda : 2 čaše
Čaše su od : 150 ml