Geršlo s povrćem i piletinom
Sve je lakše uz posebne proizvode.
Geršlo s povrćem i piletinom
Sve je lakše uz posebne proizvode.
Sastojci:
Geršlo: 1 čaša
Voda: 1 čaša
Povrće : 200 gr
Voda : 1 čaša
Povrtna Vispakova kocka : 1 kom.
Mješavina začina Tajna : 1 kašikica
So: 1/2 kašikice
Biber: 1/2 kašikice
Peršun: 1/2 kašikice
File : 1 kom.
Mješavina začina Tajna : 1/2 kašikice
Kopar: 1 prstohvat
Sol: 1 prstohvat
Ulje: 2 kašike
Priprema:
Geršlo skuhati, ocijediti vodu i ispržiti, dodati povrće i još malo prodinstati, dodati vodu I da se krčka, pred kraj kuhanja dodati povrtnu vispakovu kocku, mješavinu začina Tajna, so, biber i peršun.
U međuvremenu pripremiti file.
Tanko izrezati file, čekićem istući, dodati začine, mješavinu začina Tajna, kopar, sol, i pržiti u zagrijanoj tavi.<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_230224_202532_518.sdocx-->
Sastojci:
Geršlo: 1 čaša
Voda: 1 čaša
Povrće : 200 gr
Voda : 1 čaša
Povrtna Vispakova kocka : 1 kom.
Mješavina začina Tajna : 1 kašikica
So: 1/2 kašikice
Biber: 1/2 kašikice
Peršun: 1/2 kašikice
File : 1 kom.
Mješavina začina Tajna : 1/2 kašikice
Kopar: 1 prstohvat
Sol: 1 prstohvat
Ulje: 2 kašike