dalila

Geršlo s povrćem i piletinom

Sve je lakše uz posebne proizvode.

dalila

Geršlo s povrćem i piletinom

Sve je lakše uz posebne proizvode.

Sastojci:

Geršlo: 1 čaša

Voda: 1 čaša

Povrće : 200 gr

Voda : 1 čaša

Povrtna Vispakova kocka : 1 kom.

Mješavina začina Tajna : 1 kašikica

So: 1/2 kašikice

Biber: 1/2 kašikice

Peršun: 1/2 kašikice

File : 1 kom.

Mješavina začina Tajna : 1/2 kašikice

Kopar: 1 prstohvat

Sol: 1 prstohvat

Ulje: 2 kašike

Priprema:

Geršlo skuhati, ocijediti vodu i ispržiti, dodati povrće i još malo prodinstati, dodati vodu I da se krčka, pred kraj kuhanja dodati povrtnu vispakovu kocku, mješavinu začina Tajna, so, biber i peršun.
U međuvremenu pripremiti file.
Tanko izrezati file, čekićem istući, dodati začine, mješavinu začina Tajna, kopar, sol, i pržiti u zagrijanoj tavi.<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_230224_202532_518.sdocx-->

Sastojci:

Geršlo: 1 čaša

Voda: 1 čaša

Povrće : 200 gr

Voda : 1 čaša

Povrtna Vispakova kocka : 1 kom.

Mješavina začina Tajna : 1 kašikica

So: 1/2 kašikice

Biber: 1/2 kašikice

Peršun: 1/2 kašikice

File : 1 kom.

Mješavina začina Tajna : 1/2 kašikice

Kopar: 1 prstohvat

Sol: 1 prstohvat

Ulje: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.