Tufahije
Bosansko slatko.
Tufahije
Bosansko slatko.
Sastojci:
Jabuke: 8 kom.
Šećer : 7 šoljica
Voda: 7 šoljica
Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.
Cimet: Po želji
Priprema:
~Priprema:
~Jabuke pripremiti oguliti i očistiti unutrašnjost. U širu šerpu ili dublju tavu, staviti šećer i vodu, laganini Vispakov vanilin šećer i cimet po želji. Pustiti da se zagrije i zavre, polahko spustiti jabuke i kuhati ih dok ne omekšaju,okretati ih.
Izvaditi skuhane jabuke,staviti sa strane na neku tacnu i pustiti da se hladi.
~Pripremiti sitno isjeckane orahe dodati agdu. Pripremljenu smjesu staviti u vrećicu, osjeći vrh i puniti unutrašnjost jabuke. Slatkog vrhnje za šlag ili 1 kremu od vanilije umutiti i dekorisati preko, posuti sa orasima.
Sastojci:
Jabuke: 8 kom.
Šećer : 7 šoljica
Voda: 7 šoljica
Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.
Cimet: Po želji