dalila

Halva

Tradicionalno slatko.

dalila

Halva

Tradicionalno slatko.

Sastojci:

Ulje : 200 ml (1 čaša)

Brašno: 200 gr (13 kašika)

Šećer : 200gr (11 kašika)

Voda : 400 ml

Priprema:

~Priprema:
•U šerpu staviti ulje, zagrijati ga, a onda dodati brašno u stalno miješati.
•Voditi računa o tome da se stalno miješa, jer halva vrlo lako zagori. (Miješati 20 minuta.)
•Miješati dok se ne dobije bež boja.
•Kad je brašno skoro uprženo, staviti šećer i vodu da prokuhaju.
•Kad brašno poprimi bež boju, skinuti šerpu s vatre, poklopite i lagano kroz mali otvor sipati agdu.
•Paziti na ruke, jer kad se halva zalije smjesa vrije i može prskati.
•Pustiti smjesu par sekundi poklopljenu, a onda dobro izmiješati da ne bude grudvica.
•Halvu vaditi kašikom na tanjir.

Sastojci:

Ulje : 200 ml (1 čaša)

Brašno: 200 gr (13 kašika)

Šećer : 200gr (11 kašika)

Voda : 400 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.