tajnakuhinje

Punjena pljeskavica

Gurmanski užitak na vašem stolu.

tajnakuhinje

Punjena pljeskavica

Gurmanski užitak na vašem stolu.

Sastojci:

Mljeveno meso: 800g

Crveni luk: 100g

Bijeli luk: 3 češnja

Sir : 200g

Krompir : 400g

Sol : 1 kašika

Biber mljeveni Vispak: 1 kšikica

Crvena paprika mljevena Vispak: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Vlasac svježi: 1 kašika

Ulje: 1dl

Tajna mješavina za pljeskavice i ćevape Vispak: 1kom

Priprema:

Skuhati krompir u slanoj vodi. Meso staviti u dublju posudu, dodati sjeckani crveni luk, sjeckani bijeli luk, sjeckani peršunov list, ulje, sol, biber mljeveni i Tajna mješavina za ćevape i pljeskavice. Sve izmiješati da se sastojci sjedine. Pripremljenu masu rastanjiti na foliji koju je ranije potrebno namastiti. Mesne kuglice rastanjiti na željenu debljinu i oblikovati u krug, puniti sa sirom i preklopiti, ivice pritisnuti da se zatvori pljeskavica. Tako ponoviti više puta da se potroši masa.

Tavu namastiti sa uljem, pa pržiti pljeskavice sa obje strane.

Kada su pljeskavice gotove izvaditi ih na toplo, a na preostaloj masnoći popržiti crveni luk isječen na krupno, posoliti, i dodati crvenu mljevenu papriku, dodati skuhani mladi krompir isječen na šajbe.  Dodati malo crvene mljevene paprike i lagano miješati. Pred kraj dodati sjeckani peršunov list.

Sastojci:

Mljeveno meso: 800g

Crveni luk: 100g

Bijeli luk: 3 češnja

Sir : 200g

Krompir : 400g

Sol : 1 kašika

Biber mljeveni Vispak: 1 kšikica

Crvena paprika mljevena Vispak: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Vlasac svježi: 1 kašika

Ulje: 1dl

Tajna mješavina za pljeskavice i ćevape Vispak: 1kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:13:47
Super
Kfehima 2019-09-04 11:10:59
E ovo ce se svakom svidjeti.