dalila

Ferrero rosher torta

Ukusna, sočna, bogata.

dalila

Ferrero rosher torta

Ukusna, sočna, bogata.

Sastojci:

Šećer : 330 gr

Oštro brašno : 145 gr

Glatko brašno : 145 gr

Soda bikarbona : 1½ kašikica

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1½ kašikica

Nezaslađeni kakao : 80 gr

Jaja: 3 kom.

Mlijeka : 200 ml

Ulje : 100 ml

Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.

Vrela voda: 100 ml

Mascarpone sir: 500 gr

Nutella : 500 gr

Krupno mljeveni preprženih lješnjaka : 200 gr

Šlag : 250 ml

Choco club vispakova čokolada sa lješnjacima : 250 gr

Choco club vispakova tamna čokolada : 50 gr

Priprema:

Priprema:

Kalup 26 cm.

Biskvit: šećer, oštro brašno, glatko brašno, soda bikarbona, laganini Vispakov prašak za pecivo, nezaslađeni kakao. Suhe sastojke sve izmiješati.

Jaja, mlijeko, ulje, laganini Vispakov vanilin šećer izmiksati.

Suhim sastojcima dodati tečne i lagano miksati i dodati Vrelu vodu I miksati dok se sve fino sjedini.

Preliti smjesu u kalup I peći 40 minuta na 170°C

Koru ohladiti, pa prerezati na 3 dijela.

Svaku koru politi čokoladnim mlijekom.

FIL: Mascarpone sir, nutella, krupno mljeveni preprzenih lješnjaka sve zajedno sjediniti.

Svaku koru premazati filom. Preko tortu premazati sa choco club čokoladom od lješnjaka I choco club tamna čokolada otopljenih sa malo mlijeka.

Dekoracija po želji.

Sastojci:

Šećer : 330 gr

Oštro brašno : 145 gr

Glatko brašno : 145 gr

Soda bikarbona : 1½ kašikica

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1½ kašikica

Nezaslađeni kakao : 80 gr

Jaja: 3 kom.

Mlijeka : 200 ml

Ulje : 100 ml

Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.

Vrela voda: 100 ml

Mascarpone sir: 500 gr

Nutella : 500 gr

Krupno mljeveni preprženih lješnjaka : 200 gr

Šlag : 250 ml

Choco club vispakova čokolada sa lješnjacima : 250 gr

Choco club vispakova tamna čokolada : 50 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.