Ferrero rosher torta
Ukusna, sočna, bogata.
Ferrero rosher torta
Ukusna, sočna, bogata.
Sastojci:
Šećer : 330 gr
Oštro brašno : 145 gr
Glatko brašno : 145 gr
Soda bikarbona : 1½ kašikica
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1½ kašikica
Nezaslađeni kakao : 80 gr
Jaja: 3 kom.
Mlijeka : 200 ml
Ulje : 100 ml
Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.
Vrela voda: 100 ml
Mascarpone sir: 500 gr
Nutella : 500 gr
Krupno mljeveni preprženih lješnjaka : 200 gr
Šlag : 250 ml
Choco club vispakova čokolada sa lješnjacima : 250 gr
Choco club vispakova tamna čokolada : 50 gr
Priprema:
Priprema:
Kalup 26 cm.
Biskvit: šećer, oštro brašno, glatko brašno, soda bikarbona, laganini Vispakov prašak za pecivo, nezaslađeni kakao. Suhe sastojke sve izmiješati.
Jaja, mlijeko, ulje, laganini Vispakov vanilin šećer izmiksati.
Suhim sastojcima dodati tečne i lagano miksati i dodati Vrelu vodu I miksati dok se sve fino sjedini.
Preliti smjesu u kalup I peći 40 minuta na 170°C
Koru ohladiti, pa prerezati na 3 dijela.
Svaku koru politi čokoladnim mlijekom.
FIL: Mascarpone sir, nutella, krupno mljeveni preprzenih lješnjaka sve zajedno sjediniti.
Svaku koru premazati filom. Preko tortu premazati sa choco club čokoladom od lješnjaka I choco club tamna čokolada otopljenih sa malo mlijeka.
Dekoracija po želji.
Sastojci:
Šećer : 330 gr
Oštro brašno : 145 gr
Glatko brašno : 145 gr
Soda bikarbona : 1½ kašikica
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1½ kašikica
Nezaslađeni kakao : 80 gr
Jaja: 3 kom.
Mlijeka : 200 ml
Ulje : 100 ml
Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.
Vrela voda: 100 ml
Mascarpone sir: 500 gr
Nutella : 500 gr
Krupno mljeveni preprženih lješnjaka : 200 gr
Šlag : 250 ml
Choco club vispakova čokolada sa lješnjacima : 250 gr
Choco club vispakova tamna čokolada : 50 gr