Panzzerotti
Ukusne, sočne i mekane.
Panzzerotti
Ukusne, sočne i mekane.
Sastojci:
Brašno: 600 gr
Toplo mlijeko : 300 ml
Kvasac : 1 kašika
Ulje: 5 kašika
Šećer: 1 kašika
Sol: 1 kašika
Jaje: 1 kom.
Priprema:
~Priprema:
•Šećer, kvasac, dvije kašike mlijeka, jedna kašika brašna ostaviti pet minuta da nabubri, zatim dodavati ostale sastojke.
•Ostaviti tijesto sat vremena da odstoji.
•Razdvojiti na osam loptica i filovati.
Može se koristiti mljeveno meso, file, mileram, gauda, feta sir, salama, sudžuk, teletina.(po želji)
•Izdinstat mes, luk, začine i filovati.
•Kad se nafiluju treba da odstoje 15 minuta.
•Peći na 250°C - 15-20 minuta.
BIJELI SOS:
Jogurt, mileram, majoneza, sol, biber, origano sjediniti i izmiješati.
Sastojci:
Brašno: 600 gr
Toplo mlijeko : 300 ml
Kvasac : 1 kašika
Ulje: 5 kašika
Šećer: 1 kašika
Sol: 1 kašika
Jaje: 1 kom.