dalila
Kiflice.
Mekane i ukusne.
dalila
Kiflice.
Mekane i ukusne.
Sastojci:
Brašno : 600 gr.
Suhi kvasac : 1 kesica
Šećer : 1 kašika
Sol: 1 kašika
Jaje: 1 kom.
Ulje : 4 velike kašike
Toplo mlijeko : 300 ml
Priprema:
~Priprema:
•Zamijesite tijesto i ostavite na toplom sat vremena.
•Tijesto podijeliti na dva dijela, razvući i izrezati na trouglove.
•Zarolajte kiflice, te stavljajte na pouljenu tepsiju.
•Upalite rernu na 180°C.
•Pokrijte kiflice da odmaraju, dok se rerna zagrije.
•Pred kraj kiflice premazati sa umučenim žumanjkom sa malo mlijeka.
•Posuti sa sjemenkama.
•Peći na 180°C - 30-ak minuta.
Sastojci:
Brašno : 600 gr.
Suhi kvasac : 1 kesica
Šećer : 1 kašika
Sol: 1 kašika
Jaje: 1 kom.
Ulje : 4 velike kašike
Toplo mlijeko : 300 ml