dalila

Kiflice.

Mekane i ukusne.

dalila

Kiflice.

Mekane i ukusne.

Sastojci:

Brašno : 600 gr.

Suhi kvasac : 1 kesica

Šećer : 1 kašika

Sol: 1 kašika

Jaje: 1 kom.

Ulje : 4 velike kašike

Toplo mlijeko : 300 ml

Priprema:

~Priprema:
•Zamijesite tijesto i ostavite na toplom sat vremena.
•Tijesto podijeliti na dva dijela, razvući i izrezati na trouglove.
•Zarolajte kiflice, te stavljajte na pouljenu tepsiju.
•Upalite rernu na 180°C.
•Pokrijte kiflice da odmaraju, dok se rerna zagrije.
•Pred kraj kiflice premazati sa umučenim žumanjkom sa malo mlijeka.
•Posuti sa sjemenkama.
•Peći na 180°C - 30-ak minuta.

Sastojci:

Brašno : 600 gr.

Suhi kvasac : 1 kesica

Šećer : 1 kašika

Sol: 1 kašika

Jaje: 1 kom.

Ulje : 4 velike kašike

Toplo mlijeko : 300 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.