Rižoto sa graškom
Tako lako uz vispak.
Rižoto sa graškom
Tako lako uz vispak.
Sastojci:
Maslac : 50 gr
Crveni luk : 1 glavica
Bijeli luk : 1 češanj
Voda : 2 čaše
Riža : 1 čaša
Grašak : 1 šoljica
Sol: 1/2 kaškice
Biber : 1/2 kašikice
Mješavina začina Tajna : 1/2kašike
Vispak kocka: 1 kom.
Priprema:
Priprema:
Na istopljenom vrućem maslacu propržite sitno isjeckani luk.
Zatim dodati sjeckani bijeli luk i rižu i sve kratko propržiti, pa zaliti dvostrukom vodom ili temeljcem.
Poklopljeno kuhati na laganoj vatri, dok riža ne omekša.
Po potrebi dodavati vodu.
U međuvremenu skuhati grašak, dodati ga riži, posolite, dodati biber, mješavinu začina Tajna i vispak kocku za povrće i promiješati.
Po želji posuti sjecaknim peršunom.
Sastojci:
Maslac : 50 gr
Crveni luk : 1 glavica
Bijeli luk : 1 češanj
Voda : 2 čaše
Riža : 1 čaša
Grašak : 1 šoljica
Sol: 1/2 kaškice
Biber : 1/2 kašikice
Mješavina začina Tajna : 1/2kašike
Vispak kocka: 1 kom.