Zeljanica
Posebna i jako ukusna.
Zeljanica
Posebna i jako ukusna.
Sastojci:
Brašno : 500 gr
Sol : 1 kašikica
Topla voda : 250 ml
Zelje: 500 gr
Jaja: 3 kom.
Pavlaka: 1/2 čaša
Kajmak: 1 čaša
Ulje: 1 kašika
Sol : 1 kašikica
Priprema:
Priprema:
U posudu staviti brašno, so i postepeno dodavati toplu vodu, dok se ne dobije glatko tijesto, koje se odvaja od posude.
Prekriti prozirnom folijom i da odstoji sat vremena.
Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati jufku. Razviti jufku na 45 cm i premazati je uljem.
Ostaviti je da odstoji 10 minuta.
Jufku razvući rukama.
Nadjev:
Zelje oprati i sitno izrezati, zatim dodati jaja, pavlaku, kajmak, ulje i sol.
Dobro izmiješati.
Sastojci:
Brašno : 500 gr
Sol : 1 kašikica
Topla voda : 250 ml
Zelje: 500 gr
Jaja: 3 kom.
Pavlaka: 1/2 čaša
Kajmak: 1 čaša
Ulje: 1 kašika
Sol : 1 kašikica