dalila

Zeljanica

Posebna i jako ukusna.

dalila

Zeljanica

Posebna i jako ukusna.

Sastojci:

Brašno : 500 gr

Sol : 1 kašikica

Topla voda : 250 ml

Zelje: 500 gr

Jaja: 3 kom.

Pavlaka: 1/2 čaša

Kajmak: 1 čaša

Ulje: 1 kašika

Sol : 1 kašikica

Priprema:

Priprema:
U posudu staviti brašno, so i postepeno dodavati toplu vodu, dok se ne dobije glatko tijesto, koje se odvaja od posude.
Prekriti prozirnom folijom i da odstoji sat vremena.
Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati jufku. Razviti jufku na 45 cm i premazati je uljem.
Ostaviti je da odstoji 10 minuta.
Jufku razvući rukama.

Nadjev:

Zelje oprati i sitno izrezati, zatim dodati jaja, pavlaku, kajmak, ulje i sol. 

Dobro izmiješati.

Sastojci:

Brašno : 500 gr

Sol : 1 kašikica

Topla voda : 250 ml

Zelje: 500 gr

Jaja: 3 kom.

Pavlaka: 1/2 čaša

Kajmak: 1 čaša

Ulje: 1 kašika

Sol : 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.