Krompirača
Za sve pitoljubce.
Krompirača
Za sve pitoljubce.
Sastojci:
Brašno : 500 gr
Sol: 1 kašikica
Topla voda : 250 ml
Krompir : 500 gr
Luk: 1 glavica
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Sol : 1 kašikica
Biber: 1/2 kašikice
Priprema:
Priprema:
U posudu staviti brašno, so i postepeno dodavati toplu vodu, dok se ne dobije glatko tijesto, koje se odvaja od posude.
Prekriti prozirnom folijom i da odstoji sat vremena.
Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati jufku. Razviti jufku na 45 cm i premazati je uljem.
Ostaviti je da odstoji 10 minuta.
Jufku razvući rukama.
Nadjev:
Krompir oguliti i isjeckati na sitne kockice, zatim oguliti crveni luk, te izrendati na redu.
Sve skupa pomiješati i začiniti, so, biber, začin Tajna.
Sastojci:
Brašno : 500 gr
Sol: 1 kašikica
Topla voda : 250 ml
Krompir : 500 gr
Luk: 1 glavica
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Sol : 1 kašikica
Biber: 1/2 kašikice