dalila

Krompirača

Za sve pitoljubce.

dalila

Krompirača

Za sve pitoljubce.

Sastojci:

Brašno : 500 gr

Sol: 1 kašikica

Topla voda : 250 ml

Krompir : 500 gr

Luk: 1 glavica

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Sol : 1 kašikica

Biber: 1/2 kašikice

Priprema:

Priprema:
U posudu staviti brašno, so i postepeno dodavati toplu vodu, dok se ne dobije glatko tijesto, koje se odvaja od posude.
Prekriti prozirnom folijom i da odstoji sat vremena.
Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati jufku. Razviti jufku na 45 cm i premazati je uljem.
Ostaviti je da odstoji 10 minuta.
Jufku razvući rukama.

Nadjev:
Krompir oguliti i isjeckati na sitne kockice, zatim oguliti crveni luk, te izrendati na redu.
Sve skupa pomiješati i začiniti, so, biber, začin Tajna.

Sastojci:

Brašno : 500 gr

Sol: 1 kašikica

Topla voda : 250 ml

Krompir : 500 gr

Luk: 1 glavica

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Sol : 1 kašikica

Biber: 1/2 kašikice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.