dalila

Sogan dolma

•Sogan dolma.

dalila

Sogan dolma

•Sogan dolma.

Sastojci:

Mljeveno meso : 400 gr

Riža : 1/2 čaše

Paradajz sos : 1/2 kašike

Voda : 1/2 šoljice

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Sol: 1/2 kašike

Biber : 1 prstohvat

Luk: 5-6 kom.

Masnoća: 1 kašika

Priprema:

~Priprema:

Mljeveno meso, rižu, paradajz sos, vodu, mješavinu začina Tajna, sol, biber, sve sjediniti i dobro izmiješati.

Lukove očistiti, presjeći dužinom do pola i kuhati u slanoj vodi 10 - 15 minuta.

Kad se skuha, odvojiti sloj po sloj i puniti filom.

U šerpu staviti masnoću sa paradajz sosom.

Po tome redati dolmu, zaliti vodom da sve lijepo prekrije i kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.

Sastojci:

Mljeveno meso : 400 gr

Riža : 1/2 čaše

Paradajz sos : 1/2 kašike

Voda : 1/2 šoljice

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Sol: 1/2 kašike

Biber : 1 prstohvat

Luk: 5-6 kom.

Masnoća: 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.