Sogan dolma
•Sogan dolma.
Sogan dolma
•Sogan dolma.
Sastojci:
Mljeveno meso : 400 gr
Riža : 1/2 čaše
Paradajz sos : 1/2 kašike
Voda : 1/2 šoljice
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Sol: 1/2 kašike
Biber : 1 prstohvat
Luk: 5-6 kom.
Masnoća: 1 kašika
Priprema:
~Priprema:
Mljeveno meso, rižu, paradajz sos, vodu, mješavinu začina Tajna, sol, biber, sve sjediniti i dobro izmiješati.
Lukove očistiti, presjeći dužinom do pola i kuhati u slanoj vodi 10 - 15 minuta.
Kad se skuha, odvojiti sloj po sloj i puniti filom.
U šerpu staviti masnoću sa paradajz sosom.
Po tome redati dolmu, zaliti vodom da sve lijepo prekrije i kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.
Sastojci:
Mljeveno meso : 400 gr
Riža : 1/2 čaše
Paradajz sos : 1/2 kašike
Voda : 1/2 šoljice
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Sol: 1/2 kašike
Biber : 1 prstohvat
Luk: 5-6 kom.
Masnoća: 1 kašika