Cimet rolnice
Za ljubitelje cimeta i bijele čokolade.
Cimet rolnice
Za ljubitelje cimeta i bijele čokolade.
Sastojci:
Tijesto : :
Brašno : 400 gr
Toplo mlijeko : 200 ml
Maslac : 40 gr
Šećer : 40 gr
Kvasac : 1 kašika
Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
Jaje: 1 kom.
Sol: 1/2 kašike
Fil: :
Maslac sobne temperature : 100 gr
Šećer : 100 gr
Cimet : 2 kašike
Preliv: :
Vrhnje : 200 ml
Bijela čokolada : 100 gr
Priprema:
U toplo mlijeko staviti kašiku šećera i kvasac, ostaviti da nadođe.
Ostale sastojke staviti u posudu i zakuhati tijesto nadošlim kvascem i mlijekom.Ostaviti pola sata da tijesto nadođe.
Nadošlo tijesto razviti u oblik pravougaonika,premazati sa maslacem sobne temperature (može se i rastopiti maslac).
Šećer i cimet pomiješati i posuti.
Zarolati tijesto i rezati na željenu debljinu te okrenuti rolnice.
Ostaviti u pleh da nadođe 15 minuta. Peći na 200 stepeni.
Vrhnje zagrijati i ubaciti čokoladu da se rastopi, preliti preko toplih rolnica.
Sastojci:
Tijesto : :
Brašno : 400 gr
Toplo mlijeko : 200 ml
Maslac : 40 gr
Šećer : 40 gr
Kvasac : 1 kašika
Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
Jaje: 1 kom.
Sol: 1/2 kašike
Fil: :
Maslac sobne temperature : 100 gr
Šećer : 100 gr
Cimet : 2 kašike
Preliv: :
Vrhnje : 200 ml
Bijela čokolada : 100 gr