dalila

Cimet rolnice

Za ljubitelje cimeta i bijele čokolade.

dalila

Cimet rolnice

Za ljubitelje cimeta i bijele čokolade.

Sastojci:

Tijesto : :

Brašno : 400 gr

Toplo mlijeko : 200 ml

Maslac : 40 gr

Šećer : 40 gr

Kvasac : 1 kašika

Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

Jaje: 1 kom.

Sol: 1/2 kašike

Fil: :

Maslac sobne temperature : 100 gr

Šećer : 100 gr

Cimet : 2 kašike

Preliv: :

Vrhnje : 200 ml

Bijela čokolada : 100 gr

Priprema:

U toplo mlijeko staviti kašiku šećera i kvasac, ostaviti da nadođe.
Ostale sastojke staviti u posudu i zakuhati tijesto nadošlim kvascem i mlijekom.Ostaviti pola sata da tijesto nadođe.
Nadošlo tijesto razviti u oblik pravougaonika,premazati sa maslacem sobne temperature (može se i rastopiti maslac).
Šećer i cimet pomiješati i posuti.
Zarolati tijesto i rezati na željenu debljinu te okrenuti rolnice.
Ostaviti u pleh da nadođe 15 minuta. Peći na 200 stepeni.
Vrhnje zagrijati i ubaciti čokoladu da se rastopi, preliti preko toplih rolnica.

Sastojci:

Tijesto : :

Brašno : 400 gr

Toplo mlijeko : 200 ml

Maslac : 40 gr

Šećer : 40 gr

Kvasac : 1 kašika

Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom.

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

Jaje: 1 kom.

Sol: 1/2 kašike

Fil: :

Maslac sobne temperature : 100 gr

Šećer : 100 gr

Cimet : 2 kašike

Preliv: :

Vrhnje : 200 ml

Bijela čokolada : 100 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.