dalila

Pita sa gljivama i piletinom

Uz Tajnu ukus je poseban.

dalila

Pita sa gljivama i piletinom

Uz Tajnu ukus je poseban.

Sastojci:

Brašno : 500 gr

Topla voda : 250 ml

Sol: 1 kašikica

Piletina: 500 gr

Gljive: 200 gr

Puter: 1 kašika

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Vrhnje za kuhanje : 200 ml

Priprema:

Priprema:
U posudu staviti brašno, so i postepeno dodavati toplu vodu, dok se ne dobije glatko tijesto, koje se odvaja od posude.
Prekriti prozirnom folijom i da odstoji sat vremena.
Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati jufku. Razviti jufku na 45 cm i premazati je uljem.
Ostaviti je da odstoji 10 minuta.
Jufku razvući rukama.

Nadjev:

Piletinu i gljive izrezati na sitne kockice i dodati mješavinu začina Tajna, malo prodinstati na puteru I  dodati vrhnje za kuhanje.

Sastojci:

Brašno : 500 gr

Topla voda : 250 ml

Sol: 1 kašikica

Piletina: 500 gr

Gljive: 200 gr

Puter: 1 kašika

Mješavina začina Tajna : 1 kašika

Vrhnje za kuhanje : 200 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.