Pita sa gljivama i piletinom
Uz Tajnu ukus je poseban.
Pita sa gljivama i piletinom
Uz Tajnu ukus je poseban.
Sastojci:
Brašno : 500 gr
Topla voda : 250 ml
Sol: 1 kašikica
Piletina: 500 gr
Gljive: 200 gr
Puter: 1 kašika
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Vrhnje za kuhanje : 200 ml
Priprema:
Priprema:
U posudu staviti brašno, so i postepeno dodavati toplu vodu, dok se ne dobije glatko tijesto, koje se odvaja od posude.
Prekriti prozirnom folijom i da odstoji sat vremena.
Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikovati jufku. Razviti jufku na 45 cm i premazati je uljem.
Ostaviti je da odstoji 10 minuta.
Jufku razvući rukama.
Nadjev:
Piletinu i gljive izrezati na sitne kockice i dodati mješavinu začina Tajna, malo prodinstati na puteru I dodati vrhnje za kuhanje.
Sastojci:
Brašno : 500 gr
Topla voda : 250 ml
Sol: 1 kašikica
Piletina: 500 gr
Gljive: 200 gr
Puter: 1 kašika
Mješavina začina Tajna : 1 kašika
Vrhnje za kuhanje : 200 ml