dalila
Hljeb
Kao iz pekare.
dalila
Hljeb
Kao iz pekare.
Sastojci:
Brašno : 400 gr
Svjež kvasac: 20 gr
Sol: 1 mala kašika
Šećer : 1 kašikica
Ulje : 4 kašike
Topla voda : 200 ml
Priprema:
Priprema:
Brašno, svježi kvasac, sol, šećer, ulje i topla voda sve zajedno sjedniti i zakhati i ostaviti da odstoji sat vremena.
Kad je tijesto odstojalo razviti pravougaonik na 2 cm debljine i urolati, ponovo da odstoji 30 minuta.
Prije pečenja premazati vodom.
Peći na 250° - 25 minuta
Ako želite još jedan hljeb, još ×2
Sastojci:
Brašno : 400 gr
Svjež kvasac: 20 gr
Sol: 1 mala kašika
Šećer : 1 kašikica
Ulje : 4 kašike
Topla voda : 200 ml