dalila

Hljeb

Kao iz pekare.

dalila

Hljeb

Kao iz pekare.

Sastojci:

Brašno : 400 gr

Svjež kvasac: 20 gr

Sol: 1 mala kašika

Šećer : 1 kašikica

Ulje : 4 kašike

Topla voda : 200 ml

Priprema:

Priprema:

Brašno, svježi kvasac, sol, šećer, ulje i topla voda sve zajedno sjedniti i zakhati i ostaviti da odstoji sat vremena.

Kad je tijesto odstojalo razviti pravougaonik na 2 cm debljine i urolati, ponovo da odstoji 30 minuta.

Prije pečenja premazati vodom.

Peći na 250° - 25 minuta

Ako želite još jedan hljeb, još ×2

Sastojci:

Brašno : 400 gr

Svjež kvasac: 20 gr

Sol: 1 mala kašika

Šećer : 1 kašikica

Ulje : 4 kašike

Topla voda : 200 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.