dalila

Halva

Tradicionalno slatko.

dalila

Halva

Tradicionalno slatko.

Sastojci:

Ulje : 200 ml

Brašno : 200 gr

Šećer : 200 gr

Voda : 400 ml

Priprema:

Priprema:

U šerpu staviti ulje, zagrijati ga, onda dodati brašno i stalno miješati.

Voditi računa o tome da se stalno miješa, jer halva vrlo lahko zagori. (Miješati 20 minuta)

Miješati dok se ne dobije bež boja.

Kad je brašno skoro uprženo, staviti šećer i vodu da prokuhaju. 

Kad brašno poprimi bež boju, skinuti šerpu s vatre, poklopite i lagano kroz mali otvor sipati agdu.

Paziti na ruke, jer kad se halva zalije, smjesa vrije i može spržiti.

Pustiti smjesu par sekundi poklopljenu, a onda dobro izmiješati da ne bude grudvica.

Halvu vaditi kašikom na tanjir i poslužiti.

Prijatno.

 

Sastojci:

Ulje : 200 ml

Brašno : 200 gr

Šećer : 200 gr

Voda : 400 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.