dalila

Mini milka torta

Za ljubitelje čokolade.

dalila

Mini milka torta

Za ljubitelje čokolade.

Sastojci:

Biskvit: :

Jaja: 3 kom.

Šećer : 3 kašike

Mljevenih lješnjaka : 50 gr

Brašno : 1/2 kašike

Fil: :

Žumanjak: 6 kom.

Šećer : 90 gr

Brašno : 1 kašika

Laganini Vispakov puding od vanilije : 2 kom.

Mlijeko : 500 ml

Bijela milka čokolada : 100 gr

Milka čokolada sa sjeckanim lješnjacima : 100 gr

Margarin : 62,5 gr

Vrhnje za šlag : 250 ml

Priprema:

Priprema biskvita:
U posudu dodati 3 bjelanjka i izmutiti ih.
Kada malo očvrsnu dodati 3 kašike šećera, dodati 50 gr mljevenih lješnjaka i pola kašike brašna.
U kalup na dno postaviti pek papir.
Pripremljenu smjesu rasporediti u kalup i staviti u pećnicu na 180°C oko 20 minuta.
na isti način pripremiti još jednu ovakvu koru.

Priprema fila:
Za kremu u posudu dodati 6 žumanjaka preostalih od biskvita; 90 gr šećera; 1 kašiku brašna; 2 Laganini Vispakova pudinga od vanilije i dodati malo mlijeka od 500 ml.
Ostatak mlijeka staviti da kuha.
Uzvarelo mlijeko skloniti sa strane i umiješati pripremljene sastojke.
Nastaviti kuhati na srednjoj temperaturi.
Energično miješati pjenjačom ili koristiti mikser.
Vrelu smjesu rasporediti u dvije posude.
U jednu smjesu dodati 100 gr milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima, a u drugu 100 gr bijela milka čokolade.
Brzo pomiješati svaku smjesu sa čokoladama da se istope dok je vruće.
Smjese prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohlade.
Nakon što su se kreme ohladile, ukloniti foliju i kratko izmiksati mikserom i dodati 62,5 gr margarina sobne temperature i još malo izmiksati.
isto učiniti i s drugom kremom.~
U posudu dodati 250 ml vrhnja za šlag i  izmutiti mikserom.
Dobili smo dvije kreme, šlag i može se započeti redati.

Na tacnu postaviti:
•biskvit
•tamna krema
•svijetla krema
•šlag
•biskvit
Ponavljati postupak slaganja i na kraju umutiti 250 ml šlaga i ukrasiti.


Prijatno.

Sastojci:

Biskvit: :

Jaja: 3 kom.

Šećer : 3 kašike

Mljevenih lješnjaka : 50 gr

Brašno : 1/2 kašike

Fil: :

Žumanjak: 6 kom.

Šećer : 90 gr

Brašno : 1 kašika

Laganini Vispakov puding od vanilije : 2 kom.

Mlijeko : 500 ml

Bijela milka čokolada : 100 gr

Milka čokolada sa sjeckanim lješnjacima : 100 gr

Margarin : 62,5 gr

Vrhnje za šlag : 250 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.