dalila

Kukuruza

Tradicionalno i bosansko jelo uz Laganini Vispakov prašak za pecivo.

dalila

Kukuruza

Tradicionalno i bosansko jelo uz Laganini Vispakov prašak za pecivo.

Sastojci:

Slatko mlijeko : 2 šolje

Voda : 1 šolja

Ulje: 1/2 šolje

Kukuruzno brašno : 3 šolje

Bijelo brašno : 1 šolja

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

So: 1 kašikica

Šećer : 1 kašikica

Priprema:

~Priprema:

•Slatko mlijeko, vodu i ulje pomiješati, pa dodati kukuruzno brašno, bijelo brašno, laganini Vispakov prašak za pecivo, so i šećer.

•Smjesa bude rijetka, ali tako treba.

•Tepsija ili kalup or torte veličine 26 cm obložiti pek papirom i izliti smjesu.

•Peći na 200° - 45 minuta.

Sastojci:

Slatko mlijeko : 2 šolje

Voda : 1 šolja

Ulje: 1/2 šolje

Kukuruzno brašno : 3 šolje

Bijelo brašno : 1 šolja

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

So: 1 kašikica

Šećer : 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.