dalila
Kukuruza
Tradicionalno i bosansko jelo uz Laganini Vispakov prašak za pecivo.
dalila
Kukuruza
Tradicionalno i bosansko jelo uz Laganini Vispakov prašak za pecivo.
Sastojci:
Slatko mlijeko : 2 šolje
Voda : 1 šolja
Ulje: 1/2 šolje
Kukuruzno brašno : 3 šolje
Bijelo brašno : 1 šolja
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
So: 1 kašikica
Šećer : 1 kašikica
Priprema:
~Priprema:
•Slatko mlijeko, vodu i ulje pomiješati, pa dodati kukuruzno brašno, bijelo brašno, laganini Vispakov prašak za pecivo, so i šećer.
•Smjesa bude rijetka, ali tako treba.
•Tepsija ili kalup or torte veličine 26 cm obložiti pek papirom i izliti smjesu.
•Peći na 200° - 45 minuta.
Sastojci:
Slatko mlijeko : 2 šolje
Voda : 1 šolja
Ulje: 1/2 šolje
Kukuruzno brašno : 3 šolje
Bijelo brašno : 1 šolja
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
So: 1 kašikica
Šećer : 1 kašikica