dalila

Čokoladna fantazija

Torta koja osvaja.

dalila

Čokoladna fantazija

Torta koja osvaja.

Sastojci:

Jaja: 12 kom

Šećer : 12 kašika

Voda : 12 kašika

Ulje: 12 kašika

Brašno : 12 kašika izvrhom punih

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1,5 kom.

Kakao: 4 kašike

ZA KREMU: :

Vrhnje za šlag : 1l

Choco club čokolada za kuhanje : 800 gr

ČOKO BETON KREMA : :

Margarin : 250 gr

Bijela čokolada : 400 gr

Priprema:

~Postupak izrade biskvita:
•Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
•Žumanjke umutiti pjenasto sa šećerom, pa dodati vodu, ulje, postepeno dodavati brašno pomiješano sa laganini Vispakovim praškom za pecivo.
•Na kraju dodati kakao i lagano umiješati
bjelanjke umutiti u čvrst snijeg i pomalo dodavati u prethodnu smjesu.
•Postupak raditi pjenjačom,bez miksera.
•Biskvit peći na 180 ° nekih 25 minuta, potom smanjiti na 150 i ostaviti pola sata da se lagano ispeče.
•Presjeći na 3 dijela, može i 4, ali ja ne volim pretanke kore pa siječem na 3 dijela. 

~Za kremu:

•Slatko vrhnje zagrijati i dodati izlomljenu choco club čokoladu za kuhanje da se otopi. 
•Kada se ohladi i stegne kremu podijeliti na 2 dijela
•Jedan dio ostaviti onako stegnut, a drugi dio blago umutiti mikserom.
Kod slaganja torte, ja kore zalijem agdom, jer volimo sočne torte.
•Ide kora, tamna krema, kora pa umučena krema i na kraju opet kora.
•Ja sam okolo dekorisala kremom poznatom pod nazivom " čoko beton krema"
~Priprema se tako što margarin umutimo pjenasto i dodamo otopljenu bijelu čokoladu.
•Ova krema je pogodna za dodavanje fondana.
•Fondan se ne topi u dodiru sa ovom kremom.

 

Sastojci:

Jaja: 12 kom

Šećer : 12 kašika

Voda : 12 kašika

Ulje: 12 kašika

Brašno : 12 kašika izvrhom punih

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1,5 kom.

Kakao: 4 kašike

ZA KREMU: :

Vrhnje za šlag : 1l

Choco club čokolada za kuhanje : 800 gr

ČOKO BETON KREMA : :

Margarin : 250 gr

Bijela čokolada : 400 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.