Čokoladna fantazija
Torta koja osvaja.
Čokoladna fantazija
Torta koja osvaja.
Sastojci:
Jaja: 12 kom
Šećer : 12 kašika
Voda : 12 kašika
Ulje: 12 kašika
Brašno : 12 kašika izvrhom punih
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1,5 kom.
Kakao: 4 kašike
ZA KREMU: :
Vrhnje za šlag : 1l
Choco club čokolada za kuhanje : 800 gr
ČOKO BETON KREMA : :
Margarin : 250 gr
Bijela čokolada : 400 gr
Priprema:
~Postupak izrade biskvita:
•Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
•Žumanjke umutiti pjenasto sa šećerom, pa dodati vodu, ulje, postepeno dodavati brašno pomiješano sa laganini Vispakovim praškom za pecivo.
•Na kraju dodati kakao i lagano umiješati
bjelanjke umutiti u čvrst snijeg i pomalo dodavati u prethodnu smjesu.
•Postupak raditi pjenjačom,bez miksera.
•Biskvit peći na 180 ° nekih 25 minuta, potom smanjiti na 150 i ostaviti pola sata da se lagano ispeče.
•Presjeći na 3 dijela, može i 4, ali ja ne volim pretanke kore pa siječem na 3 dijela.
~Za kremu:
•Slatko vrhnje zagrijati i dodati izlomljenu choco club čokoladu za kuhanje da se otopi.
•Kada se ohladi i stegne kremu podijeliti na 2 dijela
•Jedan dio ostaviti onako stegnut, a drugi dio blago umutiti mikserom.
Kod slaganja torte, ja kore zalijem agdom, jer volimo sočne torte.
•Ide kora, tamna krema, kora pa umučena krema i na kraju opet kora.
•Ja sam okolo dekorisala kremom poznatom pod nazivom " čoko beton krema"
~Priprema se tako što margarin umutimo pjenasto i dodamo otopljenu bijelu čokoladu.
•Ova krema je pogodna za dodavanje fondana.
•Fondan se ne topi u dodiru sa ovom kremom.
Sastojci:
Jaja: 12 kom
Šećer : 12 kašika
Voda : 12 kašika
Ulje: 12 kašika
Brašno : 12 kašika izvrhom punih
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1,5 kom.
Kakao: 4 kašike
ZA KREMU: :
Vrhnje za šlag : 1l
Choco club čokolada za kuhanje : 800 gr
ČOKO BETON KREMA : :
Margarin : 250 gr
Bijela čokolada : 400 gr