dalila

Sacher torta

Za ljubitelje čokolade.

dalila

Sacher torta

Za ljubitelje čokolade.

Sastojci:

Jaja: 6 kom.

Šećer : 160 gr

Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom

Margarin : 140 gr

Choco club čokolada za kuhanje : 160 gr

Brašno : 100 gr

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

Vrhnje za šlag : 200 ml

Choco club čokolada za kuhanje : 200 gr

Ostalo: :

Marmelada od marelice : 300 gr

Naranča : 2 kom.

Priprema:

Priprema:

~Margarin i Vispakovu čokoladu za kuhanje otopiti na pari i ostaviti da se prohladi.

~U posudu dodati žumanjk, šećer i laganini Vispakov vanilin šećer, te izraditi pjenasto.

~Dodati čokoladu i kratko izraditi.

~Laganini Vispakov prašak za pecivo pomiješati sa brašnom i dodati u smjesu, izraditi tek toliko da se sastojci sjedine.

~Bjelanjke izraditi u čvrst snijeg i dodati u smjesu na dva do tri puta lagano pomiješati pjenjačom toliko da se sve sjedini.

~Obruč od 24 cm postaviti na pek papir.

~Smjesu ulit i rasporediti.

~Biskvit peći u zagrijanoj pećnici na 100° - 20 minuta, pojačati pećnicu na 150° - 25 minuta I još pojačati na 180° -15 minuta, provjeriti drvenim štapićem sredinu da li je pečena.

~Pečeni biskvit odvojiti od obruča, prevrnuti na žicu I ostaviti da se ohladi.

~Ohlađeni biskvit prerezati.

~Sok od naranče procijediti kroz cjediljku i natopiti dvije kore.

~Preostali procjeđeni sok od pola naranče, dodati marmelade i staviti da kuha.

~Redati biskvite, tako da je između svakog premazana istopljena marmelada, na kraju premazati cijelu tortu.

•GANACHE:

~Vrhnje za šlag staviti na vatru do vrenja, tako da postigne temperaturu koja topi čokoladu.

~Preliti vrhnje preko čokolade i miješati dok se sasvim ne istopi.

~Ostaviti da se počne stezati.

~Kad je ganache postigao gustoću da se može preljevati preko torte (niti prerijetko, niti pregusto) rasporediti glazuru po površini torte i zagladiti bočne strane.

 

~Prijatno.~

Sastojci:

Jaja: 6 kom.

Šećer : 160 gr

Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom

Margarin : 140 gr

Choco club čokolada za kuhanje : 160 gr

Brašno : 100 gr

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.

Vrhnje za šlag : 200 ml

Choco club čokolada za kuhanje : 200 gr

Ostalo: :

Marmelada od marelice : 300 gr

Naranča : 2 kom.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.