Sacher torta
Za ljubitelje čokolade.
Sacher torta
Za ljubitelje čokolade.
Sastojci:
Jaja: 6 kom.
Šećer : 160 gr
Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom
Margarin : 140 gr
Choco club čokolada za kuhanje : 160 gr
Brašno : 100 gr
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
Vrhnje za šlag : 200 ml
Choco club čokolada za kuhanje : 200 gr
Ostalo: :
Marmelada od marelice : 300 gr
Naranča : 2 kom.
Priprema:
•Priprema:
~Margarin i Vispakovu čokoladu za kuhanje otopiti na pari i ostaviti da se prohladi.
~U posudu dodati žumanjk, šećer i laganini Vispakov vanilin šećer, te izraditi pjenasto.
~Dodati čokoladu i kratko izraditi.
~Laganini Vispakov prašak za pecivo pomiješati sa brašnom i dodati u smjesu, izraditi tek toliko da se sastojci sjedine.
~Bjelanjke izraditi u čvrst snijeg i dodati u smjesu na dva do tri puta lagano pomiješati pjenjačom toliko da se sve sjedini.
~Obruč od 24 cm postaviti na pek papir.
~Smjesu ulit i rasporediti.
~Biskvit peći u zagrijanoj pećnici na 100° - 20 minuta, pojačati pećnicu na 150° - 25 minuta I još pojačati na 180° -15 minuta, provjeriti drvenim štapićem sredinu da li je pečena.
~Pečeni biskvit odvojiti od obruča, prevrnuti na žicu I ostaviti da se ohladi.
~Ohlađeni biskvit prerezati.
~Sok od naranče procijediti kroz cjediljku i natopiti dvije kore.
~Preostali procjeđeni sok od pola naranče, dodati marmelade i staviti da kuha.
~Redati biskvite, tako da je između svakog premazana istopljena marmelada, na kraju premazati cijelu tortu.
•GANACHE:
~Vrhnje za šlag staviti na vatru do vrenja, tako da postigne temperaturu koja topi čokoladu.
~Preliti vrhnje preko čokolade i miješati dok se sasvim ne istopi.
~Ostaviti da se počne stezati.
~Kad je ganache postigao gustoću da se može preljevati preko torte (niti prerijetko, niti pregusto) rasporediti glazuru po površini torte i zagladiti bočne strane.
~Prijatno.~
Sastojci:
Jaja: 6 kom.
Šećer : 160 gr
Laganini Vispakov vanilin šećer : 1 kom
Margarin : 140 gr
Choco club čokolada za kuhanje : 160 gr
Brašno : 100 gr
Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1 kom.
Vrhnje za šlag : 200 ml
Choco club čokolada za kuhanje : 200 gr
Ostalo: :
Marmelada od marelice : 300 gr
Naranča : 2 kom.