dalila

Tulumbe

Za ljubitelje kolača.

dalila

Tulumbe

Za ljubitelje kolača.

Sastojci:

Voda: 500ml

Šoljice šećera : 2

Šoljice ulja: 2

Brašno: 500 gr

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1/2

Šećer : 1.200kg

Voda : 1 litar

Sok od limuna: 1/2

Ulje za prženje tulumbi: 1 litar

Priprema:

•Priprema:
~Prvo pripremiti adgu, šećer, vodu i sok od limuna, ne treba puno kuhati, nekih 15-ak  minuta i ostaviti je da se hladi.

•Priprema tijesta:
~Staviti vodu da prokuha sa šećerom i uljem, zatim dodavati postepeno brašno j miješati dok se smjesa dobro ne ujednači.
~Skinuti tijesto sa špareta, zatim ga prebaciti u tepsiju ili na radnu površinu i mijesiti rukama dok se ne ohladi, može biti mlako.
~Umutiti jaja s laganini Vispakovim praškom za pecivo i dodati ih u tijesto, zatim mikserom dobro izmiješati.
~Smjesa je dosta gusta i nije ju jednostavno izmiksati, (budite
budite strpljive).
~Staviti ulje u dublju šerpu, zagrijati ga na najjačoj temperaturi, zatim smanjiti na srednju temperaturu.
~Uljem namazati kalup za tulumbe i puniti ga tijestom.
~Šerpu ukloniti sa vatre i istiskati tulumbe u zagrijano ulje.
~Vratiti šerpu na vatru i pržiti tulumbe.
~Lagano ih prevrtati u ulju, da budu rumene sa svih strana.
~Postupak ponavljati dok se smjesa ne potroši.

Sastojci:

Voda: 500ml

Šoljice šećera : 2

Šoljice ulja: 2

Brašno: 500 gr

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1/2

Šećer : 1.200kg

Voda : 1 litar

Sok od limuna: 1/2

Ulje za prženje tulumbi: 1 litar

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.