dalila

Hurmašice

Za ljubitelje tradicionalnih kolača.

dalila

Hurmašice

Za ljubitelje tradicionalnih kolača.

Sastojci:

Jaje: 1

Šoljice šećera : 2

Šoljice ulja : 3

Margarin sobne temperature : 1

Kašike jogurta : 2

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1

Brašna po potrebi : 800gr

Priprema:

-PRIPREMA:

~Jedno jaje umutiti sa dvije šoljice šećera, postepeno dodavati tri šoljice ulja, jedan margarin sobne temperature, dvije kašike jogurta, jedan laganini Vispakov prašak za pecivo, brašna po potrebi.

 

-AGDA:

~Tri šolje šećera;

~Tri šolje vode;

~Ucijediti malo limuna.

-Agdu kuhati petnaest minuta.

~Peći ih na 180° - 25 minuta.

~Hurmašice tople, agda vruća.

Sastojci:

Jaje: 1

Šoljice šećera : 2

Šoljice ulja : 3

Margarin sobne temperature : 1

Kašike jogurta : 2

Laganini Vispakov prašak za pecivo : 1

Brašna po potrebi : 800gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.